Per a aquesta recepta podeu utilitzar remolatxa cuita, vull dir que la podeu comprar cuita directament, o la podeu coure vosaltres al forn, buillint-la o a la brasa. La salsa és semblant a la del “vitello tonnato” i el plat és més aviat un entrant que acompanyi a altres entrants que un acompanyament per a un plat principal de carn o peix. Com a molt, de peix, però millor d´entrant.
Ingredients:
2 remolatxes cuites, una llauna de tonyina d´uns 125 gr aprox, 1 ou dur
200 ml d´oli d´oliva, 1 ceba tendra, 1 cullerada de tàperes, julivert picat
el suc d´una llimona, sal i pebre blanc
Aquí la cosa és tan senzilla com tallar a daus la remolatxa i triturar al minipimer tots els altres ingredients, barrejar-ho i servir-ho. No m´enrotllo més perquè no cal. Així de senzill. Bé, reserveu unes quantes tàperes senceres, a mi em molen molt…