El restaurant Les Moles té una estrella Michelin des de fa anys i és un dels meus preferits de Catalunya. Situat a Ulldecona, a les terres de l´Ebre, apunt d´entrar a Castelló, el vam tornar a visitar fa poc de nou per segona vegada, i vam gaudir-ho encara més fins i tot que la primera vegada.
Diria que les dues visites van ser igual de bones, de fet la primera vegada vam fer el menú degustació que presenta un resum de la seva trajectòria, el dels seus plats més emblemàtics, i ara vam fer el més nou, l´anomenat “Sediments”, una veritable virgueria…amb sentit, amb sabors de veritat, veritablement emocionant. A continuació us ho ensenyo amb fotos i comentaris dels plats.
Ja d´entrada els aperitius t´enomoren. Senzills, pràctics i sorprenents…com un oli en diverses textures…
…una anxoveta deliciosa acompanyada del primer gran hit del dia, un suc de tomàquet rostit…que té el seu truquillo, però no us l´explicaré pas jo. Aneu-hi i pregunteu-li al xef. Es espectacular de veritat, un sabor inigualable.
La sobrassada de cabra hispànica i el seu llom no podia faltar en una zona plena d´aquests animals…
…i per tancar els aperitius, un altre gran hit, un super hit de fet…un sorbet? Sí, de musclus en escabetx. Se´m fa la boca aigua només de recordar-ho!
Comença el menú pròpiament dit amb una seqüència d´ostres: ostra vegetal a l´escuma de cava, amb llimona i pebre i al natural
Entrem al que ells anomenen “reflexió” amb una amanida de mar amb peix curat, algues i caviar…i al centre del plat, a fora de fet, hi ha el calamar amb llagostins i algues…tot fantàstic!
Els catxels amb salsa verda….deliciosos…làstima que no els podeu veure a la foto…és un molusc tipus escopines, més grossos però, típic de la zona
La gallineta a la brasa amb piparres…subtil, delicosa, el toc de les piparres, definitiu!
I tanca aquest apartat la galta de tonyina Balfegó…aneu-hi a tastar-la, ja.
Entrem en una zona curiosa, la del “rails”….i el primer que ens porten és una pell de pollastre rostida…
…una royal…
…i una cuixa deliciosa, cruixent cruixent
Anem cap a una combinació guanyadora, moniato amb foie…
Entrem llavors al corder per finalitzar la part salada del menú
El primer postre el tenim amb aquest sorbet de llimona verda
el que ells anomenen “arròs a la cubana” ens ho vam saltar per ser molt dolç…ens van portar un pa de pessic de xocolata delicat i un gelat/sorbet de pebre estratosfèric!
I vam acabar amb un plat meravellós, gens dolç malgrat que l´anomenin “la versió dolça del nostre hort”: remolatxa, api, fonoll, pastanaga, mongetes i safrà. Un final sensacional.
I m´oblidaba dels “petits fours”, dolços (a)típics com son la xicoira i la garrofa entre altres.
Total, que vam passar una vetllada fantàstica i, un cop més, vam sortir molt satisfets de Les Moles. Hi tornarem, això segur!