Ubicat dins del molt recomanable Hotel Món Sant Benet, a tocar del monestir, de la Fundació Alicia, en ple Pla de Bagès, aquest fantàstic restaurant guardonat amb una estrella Michelin des de no fa pas gaire temps és una de les propostes més recomanables de la Catalunya central. Nosaltres ja hi hem anat un parell de vegades; a la primera vam fer el menú degustació llarg i a la segona el curt, que és el que us comentaré a continuació.
L´ambient es sobri, poques taules, ben separades una de l´altra, disseny sobri i molta correcció en tot moment. Si de cas, comentar que no hi ha un sommelier qualificat com a tal i això és nota en la carta de vins, segurament millorable, i en les recomenacions que et fan, ja que sense anar més lluny el vi que vam triar (un per altra banda excel.lent Abadal 3.9) no era pas l´adequat per al que vam menjar. Ni de bon tros. Diria que destinat exclusivament a plats de caça, carns vermelles de tot tipus en general i formatges forts, no va casar bé pràcticament amb res, com a molt amb el plat de carn que tancava el menú. Però bé, el menjar va ser una altra cosa…
D´entrada et serveixen una mena de “ponche”, una reinterpretació de la tisana. Sutil però amb el toc adequat del licor. I una sardina fumada amb alberginia blanca perfumada amb una brasa freda de pi, correcte aperitiu més espectacular visualment però que el seu sabor en sí
La coca de bacallà amb bolets i aire de jong era francament bona. Delicada, equilibrada, feien ganes de demanar-ne més…
…igual que el boníssim arròs de pollastre fumat amb textures de blat…jo en volia més!
El peix de llotja amb vinagreta de pebrot, maduixa i roses era en aquesta ocasió un turbot esplèndid
I tancava un filet de vedella probablement millorable en quant a matèria prima ja que no és dels millors que he menjat, però que estava ben cuinat i acompanyat amb daus de regalesia i puré d´alberginia.
Com a únic postre una peculiar i encertada versió del tradicional “cheese cake” amb fruits del bosc, molt especial.
En fi, un lloc molt recomanable on potser s´agrairia una major amplitud de carta per tenir més opcions quan no es vol fer un menú degustació. En tot cas, també influit per estar en un bon hotel i en una zona vinícola molt interessant, és un lloc a repetir. Segur.