Risotto de carbassa i carxofes

Risotto de carbassa i carxofes

Una altra combinació absolutament deliciosa, de traca i mocador. Així de clar. Naturalment, si us agraden els seus dos ingredients principals és més que possible que estigueu d´acord amb mi. Si no…

Ingredients:

300 gr d´arròs carnaroli, 1 litre i mig de brou de verdures

200 gr de carbassa (ja pelada), 4 carxofes

40 gr de mantega, sal i pebre, parmesà ratllat

1 ceba (opcional)

Dues coses: la ceba no surt a la recepta original. I la carbassa jo no la sofregeixo prèviament, la poso en cru, ja que si ho fés com diu al llibre crec que me´n quedaria sense, però…En fi, que sofregiu la ceba (jo ho faig amb oli, tot i que normalment es fa sempre amb mantega, però com que ja n´afegeixo al final crec que es suficient), afegiu la carxofa, remeneu una mica, incorporeu l´arròs, anacareu i comenceu a mullar amb el brou. En moltes receptes, abans de començar a mullar amb el brou s´hi tira vi blanc. També ho podríeu fer en aquesta recepta, segur que la millora. En fi, que a mitja cocció hi afegiu la carbassa tallada a daus, i seguiu amb el tema fins que l´arròs estigui quasi al punt. Retireu del foc i el treballeu amb la mantega i el formatge, movent la cassola i remenant amb energia. Salpebreu (la sal només si es necessari, el pebre, sempre!) i deixeu que reposi un parell de minuts abans de servir-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *