Risotto de gambes

Risotto de gambes

Aquesta recepta de risotto de gambes és la mínima i justa expressió del que crec ha de ser un risotto de marisc, d´un sol marisc. Brou de gambes, arròs arborio o carnaroli, ceba, mantega i res més. Bé, sí, pebre.

 

Ingredients:

  • 20 gambes vermelles petites
  • 1´5 litres de brou de peix (aprox)
  • 2 grans d´all
  • 2 cebes de Figueres
  • 2 tomàquets de pera
  • 50 gr de mantega
  • sal i pebre
  • oli d´oliva

Com fer la recepta del risotto de gambes:

  1. Posem a bullir el brou de peix. Hi afegim els caps de totes les gambes i, més endavant, també les closques. Vint minuts de cocció i, idealment, vint de repòs.
  2. Sofregim els alls, laminats, amb un bon raig d´oli d´oliva.
  3. Els reservem i, al seu lloc, hi saltegem les gambes. Les reservem, els hi retirem les closques i les afegim al brou.
  4. Fem un bon sofregit de ceba,a  foc lent, durant uns quinze/vint minuts.
  5. Incorporem el tomàquet. Entre deu i quinze minuts més.
  6. Incorporem l´arròs. Anacarem. Ho remenem ben remenat.
  7. Mullem amb el brou de gambes, per tandes, remenant de tan en quan.
  8. Un cop cuit retirem la cassola del foc i hi afegim la mantega, a daus. Remenem bé, a consciencia. Amb una mà la cullerada de fusta per remenar i amb l´altra movem la cassola en sentit vertical. Al final de tot hi afegim els cossos de les gambes. Podrien ser crus si volguessiu, es farien en un moment només amb l´escalfor residual.
  9. Deixem reposar, tapat, el risotto durant tres minuts. Aprofitem per saltejar una gamba sencera per persona de cara a l´emplatat.
  10. I ho servim, com deia, amb una gamba per cap. En aquesta ocasió hi vaig afegir una vieria…però era perquè la tenia a mà, la idea no era fer pas un risotto de gambes i vieres. 
  11. Amb aquest plat us recomano un bon vi blanc, amb cos, o ben fresquet i jove, com us agradi més. Jo vaig triar un vinàs francés de Chassagne-Montrachet.
  12. I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un vídeo de la recepta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *