El roast beef és possiblement el plat de carn freda per excel.lència juntament amb el “vitello tonnato”. Es un molt bon recurs, sembla que vagi millor a l´estiu però a l´hivern també és un clàssic quan s´acosta Nadal. Millor amb salsa, però sense ella també funciona molt bé, i des que vaig fer per primera vegada aquesta recepta del “Comidista”, curat amb sal i sucre, mostassa i romaní, que sempre el faig igual. I mai falla.
Ingredients:
- 1 peça d´entrecot o mitjana d´uns dos kilos
- Unes quantes branques de romaní fresc
- 2/3 cullerades de mostassa antiga
- 175 gr de sucre roig
- 100 gr de sal gruixuda
- oli d´oliva
Com fer la recepta del roast beef:
- Pintem la carn amb la mostassa i la posem a sobre d´un llit de sal i sucre amb unes fulles de romaní, en un tupper o recipient que es pugui tancar, ja que farem el mateix per la part de dalt de la carn, vaja, com si l´anessim a coure a la sal, i ho deixem a la nevera dotze hores. Per cert, a les fotos la carn és per quatre persones, uns 800 gr. I la quantitat de sal i sucre és aproximada, poso les que donen a la recepta, però jo la veritat és que ho faig a ull…
- Mentre escalfem el forn a 180 graus netegem la carn amb aigua, l´asseguem, l´embadurnem amb oli i la marquem per tots els costats en una paella.
- Abans de posar-la al forn l´untem amb el líquid que ha deixat anar durant les hores que ha estat marinant-se a la nevera. La cocció serà d´uns trenta minuts i després, abans de tallar-la, esperar un mínim de 20 minuts, coberta amb paper de plata.
- Amb aquesta recepta podeu optar per un clàssic, com podria ser una carinyena del Priorat, o també per un rosat amb cos o fins i tot un bon blanc amb barrica. El procés de curació que rep la carn el fa apte per a tot tipus de maridatges. Jo vaig optar per un “Dits del Terra”, un excel.lènt vi del no menys excel.lent celler de Torroja Terroir al Límit.
Us passo també l´enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: