Excel.lent manera de convertir un salmó fresc en curat, en un aperitiu fantàstic o en un complement per a molts altres plats. Està marinat amb més coses que mostassa (grans, de fet) i conyac, d´aquí que no hagi titulat la recepta de la seva manera original.
Ingredients:
1 filet de salmó, llom, sense pell ni espines de mig kilo aprox
50 ml de cognac
1 cullerada d´anet picat
1 cullerada de llavors de mostassa
1 cullerada de pell de llimona ratllada
1 culleradeta de pebre vermell dolç
1 culleradeta de bitxo picat
1 cullerada de pebre negre matxacat
1 cullerada de sucre
1 cullerada de sal
Tan senzill com barrejar bé els ingredients (en un bol, per exemple), posar-ne una petita quantitat a la base d´un “tupper”, el llom de salmó a sobre, mullar-ho amb el cognac i enterrar el salmó amb la barreja d´ingredients assenyalada. Deixar-ho tapat a la nevera tres dies. Podeu després utilitzar-ho d´aperitiu com si fós salmó fumat, amb torradetes i mantega, o tallat a daus en una amanida…