Aquesta curiosa recepta de salmorejo amb mandonguilles és una adaptació d´una recepta on en comptes de mandonguilles hi posaven unes boletes petites de carn que jo he transformat en això, mandonguilles…fetes al forn, per cert.
Ingredients:
- 1 kilo de tomàquets
- 100 grams de molla de pa, millor del dia abans
- 1 gra d´all
- sal, pebre
- oli extra verge
- 400 gr de carn picada (porc i vedella)
- una mica de llet
- 1 culleradeta d´espècies en pols: comí, cilantre, cardamom, canyella i sumak
Com fer la recepta del salmorejo amb mandonguilles:
- Barregem la carn amb les espècies, l´orenga, oli, sal i pebre i ho deixem reposar una mitja horeta. Paral.lelament posem una llesca de molla de pa amb llet a estovar.
- Triturem tot seguit els tomàquets a la batedora amb sal, pebre i un raig d´oli. Ho colem i ho tornem a posar a la batedora.
- Hi afegim la molla de pa tallada a trossets petits i la deixem que s´impregni bé dels tomàquets durant una bona estona.
- Mitja horeta més tard ho batem tot, amb un gra d´all, i ho reservem a la nevera.
- Donem forma a les mandonguilles, ja amb la molla de pa sucada amb llet integrada, i les posem amb un rag d´oli per sobre en una safata per anar al forn. 15 minuts a 200 graus.
- Un cop cuites observem que potser les hi hauria anat millor una cocció més ràpida, un parell de minuts menys potser.
- I ho servim un cop les mandonguilles estiguin atemperades, vaja, al que es diu temperatura “ambient”, ni fredes ni calentes (sobretot!).
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta: