Salmorejo amb mandonguilles

Salmorejo amb mandonguilles

Aquesta curiosa recepta de salmorejo amb mandonguilles és una adaptació d´una recepta on en comptes de mandonguilles hi posaven unes boletes petites de carn que jo he transformat en això, mandonguilles…fetes al forn, per cert.

 

Ingredients:

  • 1 kilo de tomàquets
  • 100 grams de molla de pa, millor del dia abans
  • 1 gra d´all
  • sal, pebre
  • oli extra verge
  • 400 gr de carn picada (porc i vedella)
  • una mica de llet
  • 1 culleradeta d´espècies en pols: comí, cilantre, cardamom, canyella i sumak

Com fer la recepta del salmorejo amb mandonguilles:

  1. Barregem la carn amb les espècies, l´orenga, oli, sal i pebre i ho deixem reposar una mitja horeta. Paral.lelament posem una llesca de molla de pa amb llet a estovar.
  2. Triturem tot seguit els tomàquets a la batedora amb sal, pebre i un raig d´oli. Ho colem i ho tornem a posar a la batedora.
  3. Hi afegim la molla de pa tallada a trossets petits i la deixem que s´impregni bé dels tomàquets durant una bona estona.
  4. Mitja horeta més tard ho batem tot, amb un gra d´all, i ho reservem a la nevera.
  5. Donem forma a les mandonguilles, ja amb la molla de pa sucada amb llet integrada, i les posem amb un rag d´oli per sobre en una safata per anar al forn. 15 minuts a 200 graus.
  6. Un cop cuites observem que potser les hi hauria anat millor una cocció més ràpida, un parell de minuts menys potser.
  7. I ho servim un cop les mandonguilles estiguin atemperades, vaja, al que es diu temperatura “ambient”, ni fredes ni calentes (sobretot!).
  8. Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *