Sardines amb tomàquet

Sardines amb tomàquet

Aquestes sardines amb tomàquet cru són marinades, el que les converteix en una mena d´amanida de tomàquet i sardines, on aquest meravellós peix blau rep un tractament tipus ceviche, vaja, cuit amb llimona. Als restaurants moderns en dirien “tartar de tomàquet”, però jo m´hi nego!

 

Ingredients:

  • 2/4 tomàquets
  • 6 sardines
  • suc de llima/llimona
  • pebre vermell picant
  • sal
  • pebre
  • Oli d´oliva extra verge

Com fer la recepta de les sardines amb tomàquet:

  1. Netegeu bé les sardines, retireu l´espina central, les escates, i feu-ne uns filets més o menys uniformes.
  2. Poseu-los a marinar a la nevera, en un recipient tancat, amb oli, suc de llima (o llimona) i pebre vermell picant (podeu provar també de fer-ho amb pebre vermell fumat) durant uns trenta minuts.
  3. Mentrestant escaldeu breument els tomàquets (només si és necessari), el hi treieu la pell i els talleu a daus 
  4. Talleu els filets de sardina a daus…
  5. …i els barregeu amb el tomàquet. Ho reserveu a la nevera fins al moment de servir-ho.

Us deixem el link a la recepta per si voleu veure´n el vídeo al nostre canal de Youtube:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *