Aquestes sardines amb tomàquet cru són marinades, el que les converteix en una mena d´amanida de tomàquet i sardines, on aquest meravellós peix blau rep un tractament tipus ceviche, vaja, cuit amb llimona. Als restaurants moderns en dirien “tartar de tomàquet”, però jo m´hi nego!
Ingredients:
- 2/4 tomàquets
- 6 sardines
- suc de llima/llimona
- pebre vermell picant
- sal
- pebre
- Oli d´oliva extra verge
Com fer la recepta de les sardines amb tomàquet:
- Netegeu bé les sardines, retireu l´espina central, les escates, i feu-ne uns filets més o menys uniformes.
- Poseu-los a marinar a la nevera, en un recipient tancat, amb oli, suc de llima (o llimona) i pebre vermell picant (podeu provar també de fer-ho amb pebre vermell fumat) durant uns trenta minuts.
- Mentrestant escaldeu breument els tomàquets (només si és necessari), el hi treieu la pell i els talleu a daus
- Talleu els filets de sardina a daus…
- …i els barregeu amb el tomàquet. Ho reserveu a la nevera fins al moment de servir-ho.
Us deixem el link a la recepta per si voleu veure´n el vídeo al nostre canal de Youtube: