Sopa de bolets

Sopa de bolets

Una senzillíssima sopa de bolets  japonesos  amb miso  i el no menys típic daikon, el nap allargat japonés. Ràpida, bona, pràctica. Els bolets ja els podeu trobar en pràcticament totes les botigues que venen productes d´alimentació aisàtics, són de cultiu, i el mateix passa amb el daikon. Sobre el dashi, és molt senzill fer-lo, ho expliquem també en el pas a pas de la recepta.

Ingredients:

1 tros de daikon de 5 com aprox;

85 gr de bolets enoki;

85 de bolets shimeji;

500 ml de katsuobushi dashi;

4 cullerades de pasta de miso;

ciboulet;

sal;

una làmina d´alga kombu (per al dashi);

un grapat de katsuobshi (bonitol sec laminat)

 

La recepta pas a pas:

  1. Començarem preparant el brou: només necessiteu d´entrada una làmina d´alga kombu en un cassó amb aigua freda. Quan bulli retireu l´alga i hi poseu el katsuobushi, amb una cullerada n´hi ha prou. Ho torneu a posar al foc i ho feu bullir deu minuts. Apageu, ho tapeu i deixeu que reposi deu minuts

    2. Ratllem el daikon o el tallem a juliana molt fina.

    3. Tallem la base dels bolets i els saltegem.

    4. Fem bullir el dashi, incorporem el miso, remenem amb varilles i tot seguit hi afegim el daikon.

    5. Uns parell de minuts més tard hi posem els bolets i servim amb una mica de ciboulet per sobre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *