Una senzillíssima sopa de bolets japonesos amb miso i el no menys típic daikon, el nap allargat japonés. Ràpida, bona, pràctica. Els bolets ja els podeu trobar en pràcticament totes les botigues que venen productes d´alimentació aisàtics, són de cultiu, i el mateix passa amb el daikon. Sobre el dashi, és molt senzill fer-lo, ho expliquem també en el pas a pas de la recepta.
Ingredients:
1 tros de daikon de 5 com aprox;
85 gr de bolets enoki;
85 de bolets shimeji;
500 ml de katsuobushi dashi;
4 cullerades de pasta de miso;
ciboulet;
sal;
una làmina d´alga kombu (per al dashi);
un grapat de katsuobshi (bonitol sec laminat)
La recepta pas a pas:
- Començarem preparant el brou: només necessiteu d´entrada una làmina d´alga kombu en un cassó amb aigua freda. Quan bulli retireu l´alga i hi poseu el katsuobushi, amb una cullerada n´hi ha prou. Ho torneu a posar al foc i ho feu bullir deu minuts. Apageu, ho tapeu i deixeu que reposi deu minuts
2. Ratllem el daikon o el tallem a juliana molt fina.
3. Tallem la base dels bolets i els saltegem.
4. Fem bullir el dashi, incorporem el miso, remenem amb varilles i tot seguit hi afegim el daikon.
5. Uns parell de minuts més tard hi posem els bolets i servim amb una mica de ciboulet per sobre.