Sopa de nivell, high class, fàcil de fer, un xic laboriosa pel fet d´haver de farcir els galets però val molt la pena!
Ingredients:
2 litres de brou de peix
200 gr de pasta de galets grossos (aprox)
300 gr de lluç net i sense espines
2 cullerades de xerès sec
sal, pebre blanc
un pot de crema de llet de 200 ml
Bullim la pasta dins el brou durant uns 8-10 minuts. La retirem de l´olla i la deixem refredar. Mentre bull la pasta es trinxa el lluç, es salpebra i es barreja amb el xerès i la crema de llet. A la recepta diu que es posi aquesta pasta al congelador quinze minuts i després es farceixein els galets. Jo no ho vaig fer, i la veritat es que el farcit va sortir dels galets en unes quantes ocasions, no sé si hi tindrà relació o no, però ho comento per si les mosques. Una vegada farcits els galets tornem a posar-los al brou, que em mantingut calent, una vegada aquest ha tornat ha bullir i els deixem uns cinc o sis minuts més. Dues claus: un lluç ben fresc i un brou ben saborós. Triomfada!
Reblogged this on Celler-Adocse.