El suquet de lluerna no té cap secret com a tal, la seva peculiaritat o característica principal és precisament el seu peix, la magnífica lluerna, un dels més indicats per a aquest tipus de plat i també un peix que no veus cada dia al mercat. Per això jo us recomano que si en teniu l´oportunitat no la desaprofiteu.
Ingredients :
- una lluerna de kilo/kilo i mig
- dues o tres patates mitjanes
- una cullerada de tomàquet concentrat
- un gra d´all
- verdures pel brou
- unes quantes ametlles
- unes fulles de julivert
Com fer la recepta del suquet de lluerna:
- Començarem amb el brou, de lluerna, naturalment. Del seu cap i les seves espines. Si sou quatre persones potser en necessitareu dues depenent del seu pes. I primer daurarem aquest cap i aquestes espines amb l´ajuda d´un raig d´oli.
- Ho retirem i al seu lloc fem el mateix amb les verdures i hortalises, pelades i tallades.
- Recuperem les espines, hi afegim una cullerada de tomaquet concentrat, remenem bé i mullem amb aigua mineral. Mitja hora a partir que bulli i, si podeu, mitja horeta més de repòs. Mínim deu minuts.
- Mentrestant podem anar daurant les patates, tallades a rodelles.
- I quan el brou estigui apunt mullem les patates. No gaire brou. Les deixem coure fins que siguin tovetes.
- Mullem amb més brou, hi afegim els talls salpebrats de lluerna i ho deixem coure cinc minuts.
- A meitat de cocció hi afegim una picada feta amb all, ametlles i julivert.
- I finalment ho servim.
- Amb aquesta recepta us recomano un bon vi blanc, un chardonnay d´Argentina per exemple, amb molta acidesa, del prestigiós celler Zucardi.
- I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un vídeo de la recepta: