Meravellós i fàcil suquet de rap acompanyat amb patates que vaig aprendre. Va ser una de les primers receptes de peix a un curs de cuina catalana que vaig fer. Recordo perfectament la sensació experimentada en tastar-lo per primera vegada. Dit d’una altre manera, és exactament, el suquet de rap recepta que m’agrada! I és fàcil, de veritat, gens complicat i força ràpid. No el faig exactament tal i com me´l van ensenyar, però això ja us ho explico al final de la recepta.
Ingredients:
- Vuit talls de rap…o quatre si són molts grans;
- 3/4 de litre de fumet de peix;
- Tres dents d´all;
- 2 patates mitjanes o quatre de petites;
- 25 gr d´ametlles salades i sense pell;
- mig manat de julivert;
- un pebrot xoricero;
- una llesca de pa;
- oli extra verge;
- sal i pebre
Com fer la recepta de suquet de rap:
Abans de començar a fer el suquet de rap assumim que ja teniu a punt un brou de peix. Si el voleu fer recordeu juntar caps i espines de peix amb unes quatres verdures típiques per fer brou (pastanaga, ceba, porro, api), una cullerada de pasta de tomàquet concentrar i ho feu bullir vint minuts. Després, millor que reposi vint minuts més i ja el tindreu llest. En cas que l´hagueu comprat fet no patiu, també us quedarà bé, segur
Comencem amb la picada
- Començarem fent la picada, ja que la necessitarem per coure les patates. I per fer la picada primer haurem d´escaldar el pebrot xoricero i deixar-lo infusionar amb aigua calenta, tapat, uns deu minuts aprox. Retirareu la picada i la sofregireu juntament amb el julivert. En cas que tingueu ametlles crues també seria el moment de coure-les
Triturem
- Triturem les ametlles, les dents d´all, el julivert i la polpa de pebrot, la llesca de pa que haureu fregit prèviament i uns 100 ml de brou de peix. La quantitat de brou és aproximada, si veieu que us queda massa espès doncs n´afegiu una mica, per això a la llista d´ingredients us poso que necessiteu tres quarts de litre….us en sobrarà, però sempre millor que en sobri. Un cop feta sofregiu-la lleugerament. I fixeu-vos en la la foto quina textura té
Coure les patates
- Moment de coure les patates, barrejant-les bé amb la picada i mullant-les amb el suquet. Penseu que trigaran uns vint minuts aproximadament. A la recepta que em van ensenyar es fregien les patates i s´afegien al suquet al final de tot, però jo crec que d´aquesta manera perden tota la gràcia, el que realment interessa és que les patates tinguin un gust poderós. La quantitat de suquet és a ull, a cobrir, jo ja us dic que en vaig posar massa però al final ho vaig acabar solucionant reduint el brou una estoneta ja sense les patates
Coure el rap
- Quan les patates siguin cuites arriba el moment de coure-hi els talls de rap, salpebrats. Serà cosa de màxim cinc minuts. Si veieu que el suquet encara està massa líquid, que de fet no ho hauria d´estar, doncs retireu el peix i les patates i que redueixi una mica més, però no crec que faci falta
Emplatar i servir
- Si us fixeu bé en la foto veureu que la textura, que la consistència del brou és molt diferent que a la foto anterior, just quan hi acabava de posar les patates. Ara doncs només us queda servir-ho, en principi un tall per persona i unes quantes patates. Una suquet de rap recepta ben fàcil, per llepar-se´n els dits, i que a més a més si us sobra brou el podeu guardar per a un altre dia, congelar-lo i recuperar-lo en el moment més inesperat. Jo, sense anar més lluny, en vaig reutilitzar la petita part que em va sobrar en el arròs de seitons deliciós . Us n´explicaré la recepta en breu.
Per acabar la recepta de suquet de rap amb patates us deixo l’enllaç al vídeo que hem penjat a YouTube.
Vídeo de com fer suquet de rap amb patates a YouTube
Veureu com el suquet de rap recepta és molt fàcil de fer i de seguir. Esperem que aquests nou vídeos us agradin i us ajudin a poder fer unes bones receptes.