Suquet de rap

Meravellós i fàcil suquet de rap acompanyat amb patates que vaig aprendre. Va ser una de les primers receptes de peix a un curs de cuina catalana que vaig fer. Recordo perfectament la sensació experimentada en tastar-lo per primera vegada. Dit d’una altre manera, és exactament, el suquet de rap  recepta que m’agrada! I és fàcil, de veritat, gens complicat i força ràpid. No el faig exactament tal i com me´l van ensenyar, però això ja us ho explico al final de la recepta.

Ingredients:

  • Vuit talls de rap…o quatre si són molts grans;
  • 3/4 de litre de fumet de peix;
  • Tres dents d´all;
  • 2 patates mitjanes o quatre de petites;
  • 25 gr d´ametlles salades i sense pell;
  • mig manat de julivert;
  • un pebrot xoricero;
  • una llesca de pa;
  • oli extra verge;
  • sal i pebre

 

Com fer la recepta de suquet de rap:

Abans de començar a fer el suquet de rap assumim que ja teniu a punt un brou de peix. Si el voleu fer recordeu juntar caps i espines de peix amb unes quatres verdures típiques per fer brou (pastanaga, ceba, porro, api), una cullerada de pasta de tomàquet concentrar i ho feu bullir vint minuts. Després, millor que reposi vint minuts més i ja el tindreu llest. En cas que l´hagueu comprat fet no patiu, també us quedarà bé, segur

Comencem amb la picada

  1. Començarem fent la picada, ja que la necessitarem per coure les patates. I per fer la picada primer haurem d´escaldar el pebrot xoricero i deixar-lo infusionar amb aigua calenta, tapat, uns deu minuts aprox. Retirareu la picada i la sofregireu juntament amb el julivert. En cas que tingueu ametlles crues també seria el moment de coure-les

    Triturem

  2. Triturem les ametlles, les dents d´all, el julivert i la polpa de pebrot, la llesca de pa que haureu fregit prèviament i uns 100 ml de brou de peix. La quantitat de brou és aproximada, si veieu que us queda massa espès doncs n´afegiu una mica, per això a la llista d´ingredients us poso que necessiteu tres quarts de litre….us en sobrarà, però sempre millor que en sobri. Un cop feta sofregiu-la lleugerament. I fixeu-vos en la la foto quina textura té

    Coure les patates

  3. Moment de coure les patates, barrejant-les bé amb la picada i mullant-les amb el suquet. Penseu que trigaran uns vint minuts aproximadament. A la recepta que em van ensenyar es fregien les patates i s´afegien al suquet al final de tot, però jo crec que d´aquesta manera perden tota la gràcia, el que realment interessa és que les patates tinguin un gust poderós. La quantitat de suquet és a ull, a cobrir, jo ja us dic que en vaig posar massa però al final ho vaig acabar solucionant reduint el brou una estoneta ja sense les patates

    Coure el rap

  4. Quan les patates siguin cuites arriba el moment de coure-hi els talls de rap, salpebrats. Serà cosa de màxim cinc minuts. Si veieu que el suquet encara està massa líquid, que de fet no ho hauria d´estar, doncs retireu el peix i les patates i que redueixi una mica més, però no crec que faci falta

    Emplatar i servir

  5. Si us fixeu bé en la foto veureu que la textura, que la consistència del brou és molt diferent que a la foto anterior, just quan hi acabava de posar les patates. Ara doncs només us queda servir-ho, en principi un tall per persona i unes quantes patates. Una suquet de rap recepta ben fàcil, per llepar-se´n els dits, i que a més a més si us sobra brou el podeu guardar per a un altre dia, congelar-lo i recuperar-lo en el moment més inesperat. Jo, sense anar més lluny, en vaig reutilitzar la petita part que em va sobrar en el arròs de seitons deliciós . Us n´explicaré la recepta en breu.

 

Per acabar la recepta de suquet de rap amb patates us deixo l’enllaç al vídeo que hem penjat a YouTube.

Vídeo de com fer suquet de rap amb patates a YouTube

Veureu com el suquet de rap recepta és molt fàcil de fer i de seguir. Esperem que aquests nou vídeos us agradin i us ajudin a poder fer unes bones receptes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *