El taboulé, el de veritat, és, sobretot, una amanida de julivert. I això és el més important. Per tant, si voleu fer aquest plat, només teniu un requisit imprescindible: heu d´aconseguir el millor julivert possible. Ben verd, ben fort, ben viu. I tindreu un entrant clàssic de la cultura àrab, del pròxim orient de fet, dels de veritat. Una petita delicia.
Ingredients: 30 gr de bugur (o cuscús),
2 tomàquets de pera grans, 1 escalunya, 3 cullerades de suc de llimona
uns 150 gr de julivert, 30 gr de menta, oli d´oliva, sal i pebre
baharat (llavors de cilantre, canyella, clau, pebre de jamaica, llavors de comí, beines de cardamom, nou moscada)
Hi ha infinites maneres de fer el bulgur, que en aquest cas ha de ser molt fi, quasibé doncs un cuscús, o bullir-lo cinc minuts. Hi ha gent que l´estova amb suc de llimona tota una nit, com a mi m´havien ensenyar. Apart d´això, pelar i tallar els tomàquets a daus, picar la menta i el julivert, barrejar-ho amb l´escalunya, el suc de llimona i el baharat, la barreja d´espècies que podeu fer a casa, i deixar-ho reposar una bona estona, tapat a la nevera.