La gràcia, o una d´elles, de la recepta és que us curreu uns “tallarins” de pasta fresca a casa, però bé, sempre els podeu comprar, ja sigui frescos (en aquesta recepta ho recomano especialment) o secs, hi ha moltes marques ben bones.
Ingredients:
300 gr de farina/3 ous/oli (si feu la pasta)
400 gr de tagliatelle secs o 500 de si són frescos
2 cullerades d´herbes de safrà
1 cullerada de curcuma mòlta
80 gr de pinyons torrats
4 cullerades de menta, 4 de julivert
mantega picant: 200 gr de mantega, 4 cullerades d´oli d´oliva, 8 xalotes, 1 cullerada de gingebre mòlt, una de pebre vermell dolç, una de cilantre, una de canyella, 1 de pebre de cayena, mitja de xili sec, mitja de curcuma mòlta, 1 de sal i pebre negre
Si decidiu fer-ho a casa el tema es infusionar els brins de safrà i quan s´hagi refredat utilitzar aquesta aigua per fer la pasta (unes quatre cullerades). Si ho feu amb pasta fresca comprada o amb seca podeu posar-hi un xic més de safrà del que surt a la recepta amb suficient aigua per bullir la pasta, així també agafarà gust i color. I per fer la mantega sofregirem les xalotes amb la mantega pròpiament dita i hi afegirem les espècies, per saltejar-hi després la pasta. Ho servirem amb els pinyons, la menta i el julivert pcats per sobre. I queda brutal, tu, una delicia!