Tartar de tonyina amb carbassó

Tartar de tonyina amb carbassó

Ni cal que us digui que l´èxit d´aquesta recepta de tartar de tonyina amb carbassó depèn de la qualitat de la tonyina, oi? Doncs això, però també heu de tenir en compte que dels carbassons no n´aprofiteu la part central, la més blanca, així la crema tindrà un color verd molt més intens…perquè sí, el carbassó que acompanya al tartar ho fa en forma de crema, però podrieu posar-lo ratllat o marinat també.

Ingredients:

  • 400 gr de tonyina vermella
  • mig kilo de carbassons
  • 1 ceba tendra
  • gingebre en pols
  • un rovell d´ou
  • cilantre fresc
  • sal, pebre
  • oli extra verge
  • mostassa de dijon
  • salsa de soja

Com fer la recepta del tartar de tonyina amb carbassó:

  1. Tallem la tonyina, a ganivet, ben petita, minúscula. Fem el mateix amb la ceba tendra i les fulles de cilantre. I ho barregem tot plegat amb la mostassa (una cullerada sopera), la salsa de soja (a ull…una cullerada sopera en principi, o dues), la sal i el pebre, un rovell dóu i una mica de gingabre en pols. Ho deixem reposar a la nevera fins al moment de servir-ho, mínim mitja hora.
  2. Fem la crema o el puré de carbassó evitant la part de les llabors, la zona més tova i blanca. Ho podem fer a la termomix o a la manera tradicional, posant a bullir el carbassó uns deu minuts amb aigua mineral, salpebrant-ho i triturant-ho quan estigui cuit. Ho hem de refredar, tenir-ho en compte, no necessàriament cal començar per fer el tartar.
  3. Ho servim en un plat soper amb el carbassó de base i el tartar per sobre.
  4. Amb aquesta recepta us recomano una manzanilla “pasada” fabulosa d´ Equipo Navazos, combinarà a les mil meravelles amb el tartar.
  5. I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *