Tempeh al curri d´Andhra

El tempeh és la gran revelació, per a un servidor, de totes aquestes coses conegudes com les “proteínes vegetarianes”…o com les conec jo, que no sóc precisament un expert en el tema, i que venen a ser com les “carns/peixos vegetarians”: tofu, seitán, tempeh…No l´havia tastat mai, i la veritat és que m´ha sorprès molt agradablement. De fet, és el que m´agrada més de les tres coses que he mencionat. En aquest llibre de receptes veganes de la cuina índia n´hi ha un munt amb tempeh, i aquesta és la primera que vaig fer. Una delicia, com de fet totes les que he fet.

Ingredients:

200 gr de tempeh, 3 dents d´all, 2 tomàquets de pera

1 tros de gingebre, 1 ceba vermella, 12 fulles de curri

2 culleradetes de llavors de grosella, 1 de llavors de fonoll, 1 de llavors de comí, mitja de llavors de mostassa

5 claus (o clau en pols), 2 xilis vermells secs, 1 branca de canyella (o canyella en pols)

aigua, sal, sucre, vinagre blanc i suc de llimona

 

El tempeh millor que sigui “normal”, tot i que també podeu optar pel marinat amb soja. Torrem en sec totes les llavors (menys les de mostassa), el clau, la canyella i els xilis uns dos minuts. Si utilitzeu espècies en pols no cal torrar-les. En una altra paella posem oli a escalfar i comencem cuinant les llavors de mostassa i les fulles de curri. Afegim la ceba i la cuinem uns minuts. Incorporem els alls i el ginger, picats, i els tomàquets. Ho barregem tot juntament amb les llavors triturades o picades al morter i hi afegim el tempeh juntament amb una mica d´aigua, un xic de sal i cure i un raig de vinagre. Tapem i deixem coure fins que hagi espessat suficient. Bo de veritat!

Deixa un comentari