Aquesta recepta de tempeh amb verdures és un magnífic plat combinat que amb l´aportació inestimable del cuscús fa que sigui una recepta d´allò més complerta. Podeu variar les verdures segons l´època de l´any i que aquesta us serveixi de base, de guia, per a moltes altres.
Ingredients:
- Dues “tires” de tempeh
- 50 gr de cuscus integral
- 1 remolatxa
- 2 talls de carbassa
- 1 branca d´api
- una culleradeta de zaatar
- un xic de pebre de Jamaica
- una culleradeta de llavors de comí
- una ceba tendra
- una culleradeta de llavors de cilantre
- unes quantes llavors de sèsam amb cúrcuma
- 50 ml de brou de verdures
- sal
- pebre
- oli d´oliva
Com fer la recepta de tempeh amb verdures:
- Comencem escalfant el forn a 200 graus. Pelem i tallem la carbassa i la remolatxa, i les amanim de manera quasibé igual (sal, pebre, oli) però variant el condiment de pes: en el cas de la carbassa utilitzarem pebre de jamaica i en el de la remolatxa optarem pel zaatar. Si no en teniu, no passa res, agafeu-ne un altre o deixeu-ho tal qual. Com que fem uns talls petits, aprox en forma de daus, amb quinze minuts en tindrem prou.
- Mentrestant tallem i saltegem la banca d´api i la ceba tendra amb totes les llavors. Les de cilantre i comí millor que les passeu primer pel morter.
- Incorporem el tempeh, tallat més o menys a daus, i el cuscus. Ho remenem bé, sofregint-ho uns pocs minuts i finalment, fora del foc, incorporem el brou, mateixa quantitat que de cuscús. Ho tapem i ho deixem reposar cinc minuts, tapat.
- Quan les hortalises del forn siguin cuites les afegim al cuscús, barregem bé i ho servim.
- Us deixo l´enllça al nostre canal de youtube per si voleu veure la recepta en vídeo: