Tikka Masala

Dir “tikka masala” equival a pensar immediatament en La India, en pollastre, potser la recepta més popular del receptari indú per a occidentals. Pensem en espècies, en una salsa picanteta i molt aromàtic, un clàssic que aquí es presenta força diferent de com es cuina originàriament. Diria que em van ensenyar a fer aquest tikka masala en un curs de cuina oriental…

 

Ingredients:

  • 2 cuixes
  • gingebre ratllat (un trosset)
  • 1 gra d´all
  • 1 culleradeta de pebre de caiena
  • 1 cullerada de cúrcuma
  • sal
  • 1 iogurt natural
  • 1 culleradeta de cilantre picat
  • 50 gr d´arròs basmati integral (opcional)
  • 1/2 llima (opcional)
  • enciam variat (opcional)
  • 3 vaines de cardamom (opcional)

 

Com fer la recepta tikka masala:

  1. Triturem primer tots els ingredients (excepte el pollastre!) del maridatge i ho barregem amb les cuixes tallades a daus, deixant-ho reposar durant un mínim de dues hores.
  2. Passat aquest temps ho posarem en una safata per anar al forn  i ho courem a 180 graus durant uns 20 minuts, 15 si utilitzem pit (o potser un xic menys i tot), posant-hi millor paper d´alumini a sota untat amb oli. De tant en tant obrirem el forn i remourem el pollastre amb la salsa.
  3. Per acompanyar podem servir-ho amb una mica de ceba tallada, enciam amb  grills de llima  o acompanyat d´un arròs basmati cuit amb cardamomo verd com vaig fer jo i que va ser molt important per contrarrestar el picant del pollastre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *