Tofu al curry amb mango

Tofu al curry amb mango

Recepta de tofu al curry amb mango especialment indicada per a totes aquelles persones amants de les fruites cuinades. Com servidor, per exemple. Heu d´anar en compte però que el mango no us quedi excessivament cuit…o no, bé, això ja és una apreciació personal.

Ingredients:

  • 250 gr de tofu,
  • 1/2 culleradeta de pebre de caiena,
  • 1 culleradeta de canyella en pols,
  • 1 culleradeta de garam masala,
  • sal
  • 1 ceba vermella,
  • 1 tros de gingebre,
  • 3 dents d´all,
  • 1 culleradeta de llavors de comí,
  • 2 fulles de llorer
  • 4 claus,
  • 250 ml de llet de coco,
  • 1 mango

Com fer la recepta de tofu al curry amb mango:

  1. Tallar el tofu a daus. Escalfar oli en una paella i saltejar-hi el tofu juntament amb el pebre de caiena, la canyella, el garam masala i la sal. Reservar-ho.
  2. Sofregim la ceba amb l´all i el gingebre, tot ben picat. Afegim les llavors de comí, les fulles de llorer i els claus i ho deixem coure uns vint minuts a foc lent.
  3. Recuperem el tofu i el tornem a saltejar una mica amb el sofregit.
  4. Mullem amb la llet de coco i continuem amb la cocció cinc o deu minuts més, depenent de quan trigui en espessar la salsa. Hem d´anar en compte, però, no ha de quedar pas massa espès, sinó melòs.
  5. Finalment incorporem el mango, al qual pràcticament no li donarem cocció, uns tres minuts serà suficient.
  6. I ja ho tenim llest. Emplatem.
  7. Amb aquesta recepta us recomano un vi blanc que contrarresti el picant i les espècies i us netegi bé el paladar, com per exemple Els Amelers, una magnífica garnatxa blanca del celler Lafou, a Batea, Terra Alta, un dels millors blancs relació qualitat preu de tot el mercat. Un “must” en tota regla!
  8. Enllaç del vídeo

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *