He de reconèixer que em vaig decidir a fer aquesta recepta en veure la foto del llibre…espectacular…i ja us avançaré que a mi no em va quedar tant bé, tot i que estava força bo.
Ingredients (4 px):
800 gr de tofu
farina de blat de moro (o qualsevol altra farina)
150 gr de mantega
350 gr de xalotes
4 xilis vermells frescos (la recepta posa 8…però jo diria que amb 4 ja va bé…)
6 dents d´all
3 cullerades de gingebre fresc picat
3 cullerades de salsa de soja dolça (kecap manis)
3 cullerades de salsa de soja lleugera
4 culleradetes de salsa de soja fosca
2 cullerades de sucre glass
5 cullerades de grans de pebre negre matxacats al morter (o recén mòlts)
1 manat de ceba tendra
Començarem amb el tofu, tallant-lo a daus grossos i arrabossant-los amb la farina de blat de moro. Els fregim amb l´oli ben calent, amb compte que no se´ns trenqui, i ho anem reservant.
Posem la mantega a fondre i llavors incorporem les xalotes picades, els xilis, els alls i el gingebre, i ho deixem sofregir lentament uns deu minuts. A continuació ho mullem amb les salses de soja vàries i el sucre, per afegir-hi finalment el pebre quan, perdó, ja hi haureu incorporat el tofu. Unes voltes i llestos, recomano acompanyar-ho d´arròs…el que vulgueu…jo normalment utilitzo el basmati integral.