He de dir que les millors receptes que he tastat amb tofu són les de la cuina india, oriental, i especialment les que, com aquesta, tenen una bona salsa. Funciona sola o acompanyada amb arròs basmati integral.
Ingredients:
400 gr de tofu dur, 1 ceba vermella, 4 dents d´all, 1 tros de gingebre
1/4 de culleradeta de: canyella, llavors de comí, pebre de caiena
1/2 culleradeta de: llavors de fonoll, pebre vermell dolç, sucre
1 clau, 2 cullerades de llavors de carbassa, 1 de llavors de grosella
1 tomàquet de pera, 3/4 de tassa de llet de coco o ametlla
1 culleradeta de: garam masala, llavors de cilantre, oli de coco
Saltegem el tofu amb el garam masala i la canyella durant uns cinc minuts i el reservem. Escalfem oli de coco i hi sofregim la ceba. Afegim els alls, picats, igual que el gingebre, les llavors de comí, les de cilantre i les de fonoll, també les de carbassa i grosella i el clau. Un parell de minuts més tard el tomàquet, tallat a daus, sense pell ni llavors. Triturem tot això amb llet de coco o la que preferiu de tipus vegetal amb una mica d´aigua també. Ho passem a una paella/cassola, salpebrem, afegim el sucre i el pebre de caiena, el tofu i ho cuinem a foc mig-baix uns vint minuts aprox, que hagi espessit però no sigui un conglomerat, eh. Es una petita-gran delicia vegana.