Tortellinis casolans de carbassa

Tortellinis casolans de carbassa

Aquesta recepta de tortellinis casolans de carbassa la vaig apendre a fer fa molts anys al curs que vaig fer de pasta fresca a la Casa Elizalde. Em va obrir un món al qual no m´atrevia a entrar i ho va fer de la manera més senzilla i didàctica possible. Vaig flipar, sobretot, el dia dels tortellinis, i encara més perquè van ser de carbassa amb parmesà i amaretti bàsicament. El post, arreglat, és el que vaig publicar al 2013, més o menys, i hi hem afegit els links als vídeos que tenim sobre aquesta recepta al nostre canal de Youtube.

Ingredients:

  • 400 gr de farina de doble força i
  • 4 ous per la massa
  • 1 kg de carbassa
  • 30 gr d´amaretti
  • 100 gr de mantega
  • salvia
  • 1 ou (pel farcit)
  • 100 gr de parmigiano reggiano ratllat
  • 2 cullerades de pa ratllat
  • nou moscada,
  • pebre,
  • sal

Com fer la recepta de tortellinis casolans de carbassa:

  1. Començarem posant la carbassa al forn, tallada a trossos regulars aproximadament, salpebrada, amb una mica de nou moscada o pebre de Jamaica durant trenta minuts. Si els feu petits, si són grans potser trigarà una mica més.
  2. Mentrestant farem la massa amb la farina i els ous (i una mica d´aigua, molt poca, just per mullar-vos les mans) i estarem amassant-la ben bé deu minuts llargs. La cobrim amb paper film i la deixem reposar mitja hora a la nevera.
  3. Aprofitant que la carbassa ja està llesta i atemperada la xafem per fer el farcit, juntant-la amb el parmesà ratllat, el rovell d´ou i l´amaretti en pols (el podeu esmicolar al morter o a la termomix…més ràpida aquesta segona opció)
  4. Passat aquest temps en separem un tros i el passem per la maquina d´estirar la pasta unes quantes vegades a obertura màxima, fent-li un plec cada vegada. Quan ens sembli que està llesta per estirar-la l´anem passant per la màquina tancant cada vegada un pas fins al màxim, son unes vuit vegades.

Aquí teniu un vídeo on us ensenyem tots els pasos fets fins ara:

 

5. Estirem la tira i fem talls de 6x6cm, és important que us quedin quadrats iguals ja que                  després unes anirà molt millor per fer els tortellinis.

6. Posem una mica del farcit  al centre de cada quadrat.

7. Juntem els dos extrems oposats de cada quadrat fins a fer un triangle. Tanquem els costats apretant amb els dits. Fem pressió amb el dit gros i juntem els dos extrems de la base del triangle, que és per on hem fet la pressió, i ja tindrem fets els tortellinis.

Si us ha quedat algun dubte, ja que el darrer pas explicat tal qual pot no quedar clar, aquí us deixo un link al nostre canal de youtube, directe a la recepta dels tortellinis de carbassa, on podreu veure els darrers passos que acabo d´explicar.

 

 

 

8. Mentre bull l´aigua desfem la mantega en una paella i hi afegim les fulles de salvia tallades ben petites. Això serà la salsa, la reservem mentre bullim tres minuts els tortellinis, afegim pebre recén mòlt i salsegem. Brutals!!!

1 thought on “Tortellinis casolans de carbassa”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *