La recepta de la mítica truita de bacallà? Doncs sí, i no. Senzillament és una recepta més d´aquest plat, una versió inspirada en una que em van ensenyar a fer a la Hofmann. En aquest cas parlem d´una truita a la francesa farcida i individual, el detall és important, tot i que aquestes truites, quan són per més gent, es multipliquen els elements i llestos (o en feu una per a cada persona). La clau és aconseguir que la truita sigui un xic crueta per dins, dauradeta per fora i que el farcit sigui ben gustós. Per això cal sobretot paciència i control sobre el foc, que es cogui lentament i quedi el més caramelitzat possible.
Ingredients:
- 2 pebrots verds
- dues cebes de figueres
- 2 dents d´all
- 8 ous ben frescos
- 250 gr de morro de bacallà
- sal i pebre
Com fer la recepta de la truita de bacallà:
- Talleu la ceba a làmines ben fines i la poseu a poxar amb oli durant uns tres quarts d´hora, mitja hora mínim, juntament amb un all.
- Passat aquest temps (aprox) hi afegiu el pebrot verd i seguiu poxant tot el conjunt fins que quedi més aviat sequet. Reserveu-ho.
- Per coure el bacallà podeu fer-lo confitat, que us quedarà més amorós, o amb aigua. El poseu en una cassola partint d´aigua freda i quan comencin a sortir bombolletes i veieu que les làmines es comencen a separar es que ja estarà. Uns deu minuts màxim. Mai ha de bullir.
- Batem els ous i reunim tots els ingredients.
- Fem la truita i la servim.
- Per acompanyar-la, una mica de pa amb tomàquet o el que us vingui més de gust. Un bon vi del celler Bodegas Bhiliar, de la Rioja Alavesa, però en aquesta ocasió amb un vi fet a la Sierra de Salamanca, aprop de Portugal, amb la varietat rufete, molt especial, fina, tipus pinot noir. Super recomenat!
- I en aquest link que us poso a continuació podeu veure el vídeo de la recepta al nostre canal de youtube:
Reblogged this on Celler-Adocse.