La truita de riu a la navarra és una de les receptes populars més “de tota la vida” que conec. A casa ma mare les feia, això sí, amb pernil, com de fet crec que és la recepta original, no pas la que us presento avui que, a sobre, porta un refregit d´alls amb vinagre com si fos una “trucha a la donostiarra”.
Ingredients:
- 2 truites grosses
- 2 dents d´all
- oli
- 4 talls de bacon
- un grapat d´ametlles laminades
- sal
- 1/2 culleradeta de zaatar
- 1/2 culleradeta de cilantre en pols
- 1/2 culleradeta de comí en pols
- un rajolí de vinagre
Com fer la recepta de la truita de riu a la navarra:
- Demanem que ens obrin la truita conservant l´espina a dins. L´untem amb un oli especiat que porta una miqueta de cilantre i de comí en pols, i també una mica de zaatar.
- Posem els talls de bacon dins de la truita, la tanquem i l´enfornem entre deu i quinze minuts, depenent de la seva mida. Com que està oberta sempre podeu donar-li uns minuts més.
- Si el bacon no us queda prou cuit, o poc cruixent, podeu fer com jo: saltejar-lo apart!
- Sofregiu finalment els alls, hi afegiu les ametlles i al darrer moment un bon raig de vinagre.
- I ja està, ho emplateu amb l´acompanyament del bacon.
- Finalment us passo l´enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta.
- https://youtu.be/XLaMgaysFDs