Recepta super bona que es aplicable a qualsevol tipus de peix, la gràcia realment és la salsa, tot i que òbviament hi ha peixos que els hi queda millor aquest acompanyament, com per exemple el llenguado o la bruixa. Heu de ser previsors ja que la salsa triga més d´una hora en estar llesta, i si primer heu de fer un brou de peix (en aquest cas es fa un brou amb el cap i les espines de les truites) doncs encara més. Comenceu a fer-ho dues hores abans de sopar tranquilament…
Ingredients:
4 truites de riu
1 got de vi blanc
1 branca d´api
1 ceba grossa
2 pastanagues
1 tomàquet
4 taronges
Començarem fent un brou amb les verdures i els cap i espines de les truites. Vint minuts a partir que l´aigua comença a bullir. Quan tinguem el brou fet l´ajuntem amb el got de vi blanc i el suc de quatre taronges, i comencem la reducció que ens acabarà portant una salsa fantàstica. Aquest procés, però, pot durar una hora ben bona, així que paciència, només quan tingui una textura de salsa estarà feta
Quan veieu però que no li queda gaire estona enfarineu i fregiu les truites, i les cobriu amb la salsa al moment de servir-les.