Vedella a la taronja

Recepta senzilla, senzilla, senzilla…tan com utilitzar suc de taronja ( i vi) per coure la carn. I el resultat és espectacular. Sorprenent. Per repetir, i repetir, i repetir.

Ingredients:

800 gr de carn x estofar

El suc de dues taronges, 1 ampolla de vi negre

2 cullerades de farina, 1 de mostassa en pols (o de mostassa de Dijon en el seu defecte)

1 ceba, 1 pastanaga, 1 branques d´api, 2 cullerades de pell de taronja seca, 3 dents d´all

1 branca de farigola, 2 fulles de llorer, sal i pebre

 

Barregeu la farina amb la mostassa en pols, la sal i el pebre. Enfarineu la carn i daureu-la. Saltegeu les verdures, afegiu la pell de taronja seca, l´all i les herbes i recupereu la carn. Mulleu amb el suc de taronja i deixem reduir fins a la meitat. Tornem a mullara-ho, ara amb el vi, i deixem coure unes dues hores, amb la cassola tapada.Per cert, si no tenim mostassa en pols en aquest moment hi posem una cullerada gran de mostassa de Dijon.  Retirem la carn i reduim fins que tinguem una bona textura de salsa. Ho servim amb puré de patates o amb unes patates caramelitzades amb pell i suc de taronja.

Deixa un comentari