Vedella guisada al curry thai

Vedella guisada al curry thai

M´agrada molt utilitzar cilantre fresc, i no ho faig tan sovint com voldria. Té un gust especial, concentrat, que no agrada a tothom, però si t´agrada la cuina oriental i sobretot si has estat al Vietnam és un sabor tan característic que ja te l´esperes, el tens incorporat o relacionat amb certs plats. I si a sobre utlitzes aquella llauna de llet de coco que fa temps tens al rebost doncs bingo. Molts currys es cuinen amb llet de coco, ingredients imprescindibles en la cuina exòtica i que a casa ens agrada força. I aquest plat, genial, res de nou però molt bo!

Ingredients (2 persones):

350 gr. de vedella (millor si és llata)
gengibre fresc
cilantre fresc (un manat)
pasta de curry groc (el menys picant…si voleu més picant el vermell, i el verd és el “hot top”)
llet de coco (una llauna…en feu per a més gent o per a un altre dia…)
oli d´oliva 0,4
sal
pebre negre

Talleu el gengibre a trossets ben petits (una cullerada més o menys) i el daureu una mica juntament amb una cullerada de pasta de curry. Bé, primer el gengibre i després el curry. Afegiu-hi la meitat del cilantre picadet i la llet de coco, i acte seguit els talls de carn salpebrats (uns 3 x persona). Tapeu i ho deixeu coure a foc mitjà uns 50 minuts. Si passat aquest temps no ha reduït prou destapeu i deixeu-ho una estona, fins que la salsa que quedi sigui consistent. Llavors hi tireu l´altra meitat del cilantre i el quart de llet de coco que haurieu d´haver reservat, cosa que jo no vaig fer (la vaig tirar tota al principi). No sé com hagués quedat la salsa d´haver-ho fet exactament com diu la recepta, el cas és que ho vam trobar boníssim i no va caldre que estigués coent-se més sense la tapa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *