Verat al gingebre sona com un una gran conjunció d´elements super sans, i ho són realment, del més complert en el seu ram, sense dubte. El verat, o caballa en castellà, és un dels peixos blaus més gustosos i amb un índex més alt de components beneficiosos per al cos humà, i el gingebre, amics, tres quarts del mateix. Inspirat en una recepta d´Ottolenghi vaig decidir que la salsa seria una crema de llet reduïda amb ginger picat i per coronar-ho una super picada de festucs (pistachos) que ja trobem a la recepta original del cuiner jueu.
Ingredients:
- 2 verats
- 1 tros de ginger,
- 1 pot de crema de llet de 250 ml
- 25 gr de festucs,
- un xili verd,
- unes quantes fulles de cilantre
- unes poques fulles d´alfàfrega
- una llima,
- un xic de sal
- una mica de pebre blanc
- oli d´oliva
Com fer la recepta de verat al gingebre:
- Per començar piqueu les herbes i els festucs i ho barregeu amb la ratlladura i el suc d´una llima, el xili, una cullerada d´oli d´oliva, cardamom en pols i sal i pebre. No volem però una textura de picada, per això no utilitzem el morter per preparar-ho, sinó que es notin bé els seus ingredients, que els sentim.
- Per fer la crema de gingebre heu de picar molt fi el ginger i sofregir-lo. Quan estigui dauradet mulleu amb la crema de llet i en un parell de minuts retireu del foc, o quan la crema de llet tingui la textura que us agradi. Reserveu.
- I finalment, els verats, a la planxa. Si teniu temps i paciència mireu de treure totes les espines que tenen els filets, es veuen i sobretot es noten molt bé passant els dits per la seva part central. Amb l´ajuda d´unes pinces ho podeu fer sense problemes…això sí, necessitarem molt més temps del que us indico a la recepta, vint minuts ben bons. Després, però, trobo que s´agraeix.
- Només ens queda muntar el plat, amb els filets a sobre de la crema i a dalt de tot la picada rústica de festucs i herbes aromàtiques.