Verat amb salsa de soja

Verat amb salsa de soja

El verat amb salsa de soja és, de fet, molt més que aquesta salsa associada per sempre a la cuina oriental, ja que també porta mirin i sake i de fet té una semblança raonable amb la salsa teriyaki. Els entesos us diran, i amb raó, que són molt diferents, així que centreu-vos en aquesta combinació que us oferim inspirada en una recepta del llibre de cuina japonesa que tinc a casa, on ho fan a la barbacoa. Jo no ho veig gens clar, la veritat, així que ho he adaptat al forn. Senzill i pràctic, a més a més de ràpid.

Ingredients:

  • 3/4 verats,
  • 250 ml de katsuobushi dashi (vegeu recepta de la sopa rústica de miso),
  • 100 ml de salsa de soja,
  • 100 ml de mirin,
  • 50 ml de sake 

Com fer la recepta de verat amb salsa de soja:

  1. Per fer la salsa junteu els líquids, els feu bullir i els reduiu fins que tingui textura de salsa. Aneu amb compte que a partir d´un cert moment pot ser que s´espessi massa i llavors haureu d´afegir més dashi per regenerar-ho i que torni a ser una mica líquid. En principi amb deu minuts en tindreu prou.
  2. Filetegeu els verats o, millor, tingueu el verat ja a filets, i abans de mullar-los amb la salsa mireu de treure totes les espines que tinguin, no solament als costats sinó a les parts centrals. Feu-ho amb l´ajuda d´unes pinces per no destrossar els filets. Trigareu una bona estona, però val la pena, després ho agraireu.
  3. Poseu els filets del peix en una safata per anar al forn amb paper d´alumini, els saleu (poca sal!) i els unteu amb la salsa.
  4. Ho enforneu a 180 graus i els hi doneu la volta un parell de vegades, dos minuts cada vegada per banda. Es important que no us passeu de cocció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *