El verat amb salsa de soja és, de fet, molt més que aquesta salsa associada per sempre a la cuina oriental, ja que també porta mirin i sake i de fet té una semblança raonable amb la salsa teriyaki. Els entesos us diran, i amb raó, que són molt diferents, així que centreu-vos en aquesta combinació que us oferim inspirada en una recepta del llibre de cuina japonesa que tinc a casa, on ho fan a la barbacoa. Jo no ho veig gens clar, la veritat, així que ho he adaptat al forn. Senzill i pràctic, a més a més de ràpid.
Ingredients:
- 3/4 verats,
- 250 ml de katsuobushi dashi (vegeu recepta de la sopa rústica de miso),
- 100 ml de salsa de soja,
- 100 ml de mirin,
- 50 ml de sake
Com fer la recepta de verat amb salsa de soja:
- Per fer la salsa junteu els líquids, els feu bullir i els reduiu fins que tingui textura de salsa. Aneu amb compte que a partir d´un cert moment pot ser que s´espessi massa i llavors haureu d´afegir més dashi per regenerar-ho i que torni a ser una mica líquid. En principi amb deu minuts en tindreu prou.
- Filetegeu els verats o, millor, tingueu el verat ja a filets, i abans de mullar-los amb la salsa mireu de treure totes les espines que tinguin, no solament als costats sinó a les parts centrals. Feu-ho amb l´ajuda d´unes pinces per no destrossar els filets. Trigareu una bona estona, però val la pena, després ho agraireu.
- Poseu els filets del peix en una safata per anar al forn amb paper d´alumini, els saleu (poca sal!) i els unteu amb la salsa.
- Ho enforneu a 180 graus i els hi doneu la volta un parell de vegades, dos minuts cada vegada per banda. Es important que no us passeu de cocció.