Aquestes verdures amb llet de coco són molt fàcils de fer, i si voleu podeu fer que no piquin gens, ja que a priori és una recepta picant. Senzillament no hi poseu la pasta de xili. Es una recepta d´Indonèsia, super bona,molt fàcil de fer, que es pot convertir amb un plat únic amb una mica d´arròs o de tofu.
Ingredients:
250 gr de patates
150 gr de pebrot vermell
4 cebes tendres
100 gr de pastanaga
150 gr de mongeta verda
250 gr de col
una tija de lemon-grass
400 ml de llet de coco
1 cullerada de pasta de gambes
sal,
pebre,
1 culleradeta de cilantre en pols
2 dents d´all
1 xili vermell
un tros de gingebre fresc
Com fer la recepta de les verdures amb llet de coco:
Primer elaborarem la pasta de xili, al morter, retirant les llavors dels xilis, pelant els alls i les arrels fresques de galanga i cúrcuma. La galanga és una mena de gingebre, més dur, el podeu trobar en llocs de menjar oriental com per exemple el super del final del carrer Balmes (amb Pelai, a Barcelona). En cas de no tenir-ne doncs utilitzeu gingebre, i si no trobeu cúrcuma fresca en poseu en pols.
Per preparar el plat pròpiament dit pelarem i tallarem les verdures en trossos més o menys petits, sofregirem al wok la pasta de xili amb la lemon grass tallada finament i hi afegirem la llet de coco, tot barrejant-hi en breu la pasta de gambes. Quan bulli hi anirem afegint les verdures i hortalises, deixant-ho coure uns deu o quinze minuts, rectificant-ho de sal i pebre al final.
Un detallet: us he posat les verdures que surten a la recepta, però òbviament les podeu variar al vostre gust. Jo, la segona vegada que vaug fer el plat (les fotos són d´aquesta ocasió) no hi vaig posar col (de fet, a l´original és un tipus de col que no es troba aquí i que es diu “choisum”), i en el seu lloc vaig utilitzar pak-choi. La clau és la pasta de xili i que tot bulli amb la llet de coco picant.