Verdures amb llet de coco

Verdures amb llet de coco

Aquestes verdures amb llet de coco són molt fàcils de fer, i si voleu podeu fer que no piquin gens, ja que a priori és una recepta picant. Senzillament no hi poseu la pasta de xili. Es una recepta d´Indonèsia, super bona,molt fàcil de fer, que es pot convertir amb un plat únic amb una mica d´arròs o de tofu.

Ingredients:

250 gr de patates

150 gr de pebrot vermell

4 cebes tendres

100 gr de pastanaga

150 gr de mongeta verda

250 gr de col

una tija de lemon-grass

400 ml de llet de coco

1 cullerada de pasta de gambes

sal,

pebre,

1 culleradeta de cilantre en pols

2 dents d´all

1 xili vermell

un tros de gingebre fresc

 

Com fer la recepta de les verdures amb llet de coco:

Primer elaborarem la pasta de xili, al morter, retirant les llavors dels xilis, pelant els alls i les arrels fresques de galanga i cúrcuma. La galanga és una mena de gingebre, més dur, el podeu trobar en llocs de menjar oriental com per exemple el super del final del carrer Balmes (amb Pelai, a Barcelona). En cas de no tenir-ne doncs utilitzeu gingebre, i si no trobeu cúrcuma fresca en poseu en pols.

Per preparar el plat pròpiament dit pelarem i tallarem les verdures en trossos més o menys petits, sofregirem al wok la pasta de xili amb la lemon grass tallada finament i hi afegirem la llet de coco, tot barrejant-hi en breu la pasta de gambes. Quan bulli hi anirem afegint les verdures i hortalises, deixant-ho coure uns deu o quinze minuts, rectificant-ho de sal i pebre al final.

Un detallet: us he posat les verdures que surten a la recepta, però òbviament les podeu variar al vostre gust. Jo, la segona vegada que vaug fer el plat (les fotos són d´aquesta ocasió) no hi vaig posar col (de fet, a l´original és un tipus de col que no es troba aquí i que es diu “choisum”), i en el seu lloc vaig utilitzar pak-choi. La clau és la pasta de xili i que tot bulli amb la llet de coco picant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *