Recepta tailandesa, tot i que jo diria que no deu ser precisament l´únic país asiàtic on es fa, je je. Senzillament és un altre bon plat, bàsicament vegà, però que en portar salsa d´ostres i de peix perd aquesta condició. Es pot fer, però, sense elles i posar-hi salsa de soja.
Ingredients (2 px aprox):
250 gr de tofu
80 gr de ceba i 80 de pastanaga, 70 de mongeta tendra, 100 de col-i-flor
100 gr de pak-choi i 100 de pebrot vermell, 200 de bambú de llauna
oli de cacahuet (o algun altre de suau)
100 ml de brou de verdures, de cullerades de vi xinès Shaoxing
1 cullerada de salsa de soja
sal, pebre, midó de blat
Això és tan senzill com tallar el tofu a daus i daurar-los. Saltejar les verdures i hortalizes, tallades com a vosaltres us agradi més (la col-i-flor potser millor escaldar-la uns pocs minuts prèviament) i amb la salsa junteu el brou en un cassó, i afegiu quan estigui bullint el midó de blat dissolt en una mica d´aigua. Així que tingui la textura de salsa, que serà en breu, la barregeu amb les verdures i el tofu. Queda boníssim!