Vins

Showroom DO Montsant 2019

Showroom DO Montsant 2019

Nova ocasió de poder gaudir i descobrir els vins dels cellers que conformen la DO Montsant, una DO inquieta, plena de reptes i amb una excel.lent mostra de vins que la mostren com una de les més complertes de Catalunya. Segona vegada  en aquesta mostra, fet que d´entrada et presenta un dilema…que per cert ja vaig tenir en l´anterior showrrom de fa any i mig: vaig a tastar les noves anyades de vins que ha coneixo o miro de tastar els que porto apuntats en una llista, els quals per la raó que sigui no els conec però he llegit o m´han comentat que valen la pensa. La resposta, ara mateix.

Llegiu més »Showroom DO Montsant 2019

Gratallopejant

En un espai de trenta dies vaig ser dues vegades a Gratallops. Dos tastos de vi n´eren els responsables; un, veterà, passa per ser l´event per excel.lència de la Fira del Vi de Falset, el lloc on “s´ha de ser-hi”, i l´altre tot just va començar a caminar l´any passat. Els “Tastets de Gratallops”, també coneguts com la “Fira del Vi de Gratallops”, és un event molt més accessible, més inclusiu, més festiu i que pel que vam tastar aviat podrà començar a parlar de tu a tu al seu germà gran.

Llegiu més »Gratallopejant

Tast de blancs/Orgànic Soirée (Fira del vi Falset 2018)

Molts actes. Potser massa i tot, acabes lamentant no poder ser a tot arreu, però això amics ja sabem que és impossible. De totes maneres, jo apostaria per ampliar la fira a dos caps de setmana, i potser així es podria tenir l´oportunitat d´assistir a més tastos, ja que també s´ha de tenir en compte que arriba un moment que un ja en té prou de vi…

Llegiu més »Tast de blancs/Orgànic Soirée (Fira del vi Falset 2018)

Showroom DO Conca de Barberà

Diuen que més val tard que mai. Ja fa dies d´aquest esdeveniment, però bé, aquí teniu un resum del que va donar la jornada professional de la D.O. Conca de Barberà, amb un Tast de cinc vins dirigit per la sommelier Meritxell Falgueras i un tast dels vins de quasibé tots els cellers d´aquesta DO, amb alguna absència de luxe, com la gent de Molí dels Capellanys, Gatzara Vins i l´excel.lent trepat  del Celler Domenys, per mí tres dels millors de la zona.

Llegiu més »Showroom DO Conca de Barberà

Alimentaria/Intervin 2018

Alimentària 2018 va ser una gran experiència, tot i que no vaig poder anar-hi tots els dies que m´haguès agradat. Aquest any ho vaig focalitzar a Intervin, la zona vinícola vaja, on hi havia un dels actes estel.lars de tota la fira: un maridatge dirigit pel gran Ferran Centelles, autor de “Qué vino con este pato?”, sommelier del Bullí i una de les persones que més saben de vins en aquest país. Tapes genials de gran restaurants amb grans vins. Això més una sel.lecció de les novetats vinícoles que vaig poder tastar en unes poques hores i finalment la meva experiència al “Tast obert”, una zona de tast lliure amb unes 60 referències de tot l´Estat. Us ho explico tot plegat en forma de tres articles.

Llegiu més »Alimentaria/Intervin 2018

Tasta Porrera

Es curiós com ens imaginem els esdeveniments, els actes, les festes a les quals assitim amb més o menys ganes, amb entusiasme tímid o potser desbordat. O optimista. Es una paraula que m´agrada,optimista, i la trobo adient amb la situació que vam viure a Porrera en ocasió de la cel.lebració, tardana, del “Tasta Porrera”. En aquest cas concret, quan dic optimista podria ben bé dir “eufòric”, o com a mínim, mínim, expectant. Es aquell estat en el que vas a un acte amb les expectatives molt altes. De vegades, massa altes. O equivocades. Sí, definitivament les meves expectatives respecte al “Tasta Porrera” van resultar ser equivocades.

Llegiu més »Tasta Porrera