xai amb fruita seca

Aquest xai amb fruita seca és cosí germà, que dic jo, germà bessó, del xai amb prunes i orellanes que també està al grup de receptes de xai d´aquest blog. Tenen poques diferències, aquest per exemple es fa amb l´espatlla sencera i l´altre en quatre trossos, i els dos es couen en plan tajin, però a la cassola nostra de tota la vida. A nivell d´ingredients l´altre no porta gingebre, i aquest no duu mel ni ametlles. són petites diferències que m´han fet voler mantenir les dues maneres de coure un xai amb pràcticament els mateixos ingredients però el resutat final de les quals és diferent. Sí, comparteixen lo bàsic, la fruita seca, les prunes i les orellanes, que jo sempre associava al pollastre de Nadal. Amb aquest canvi de carn veig però que encara m´agrada més i més la combinació de dolç i salat, de fruita i carn.

Ingredients:

  • 1 espatlla de xai
  • uns brins de safrà
  • 1 ceba
  • una cullerada de gingebre en pols
  • 2 branques de canyella
  • mantega (opcional)
  • canyella en pols
  • una mica de cúrcuma
  • 1 manat de cilantre fresc
  • 1 manat de julivert
  • 100 grams de prunes sense pinyol
  • 100 grams d´orellanes
  • mig litre de brou de carn (vedella o xai)

 

Com fer la recepta de xai amb fruita seca:

  1. Sofregim la ceba en una cassola on ens hi entri l´espatlla juntament amb les branques de canyella, el safrà  i la cúrcuma.
  2. Vint minuts més tard hi posem l´espatlla i deixem que s´impregni bé, incorporant-hi també el jingebre i la canyella en pols.
  3. Mullem amb brou de xai, que no cobreixi . Tres quarts d´hora més tard hi afegim el julivert i el cilantre picats, deixem coure una mica per acabar afegint-hi finalment les prunes i les orellanes. Prorroguem la cocció mitja hora més, ho retirem tot de la cassola, fruites i carn, i deixem reduir el brou fins a adquirir consistència de salsa. Podeu posar-hi una mica de farina si no us ha espessit prou, però en principi no crec que calgui
  4. Recuperem el xai i la fruita i deixem coure uns minuts més.

0 thoughts on “xai amb fruita seca”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *