yakisoba amb verdures

A aquestes alçades, quan diem yakisoba tots ens imaginem uns fideus amb una salsa d´un gust concret, la salsa yakisoba. Es a dir, el nom del plat vé de la salsa, per tant si dius yakisoba amb verdures tothom sabrà que són uns fideus amb vegetals amb salsa yakisoba, que per cert no té una recepta única ni molt menys, al contrari. La d´aquesta és una recepta vegana que vaig trobar en un llibre que tinc per casa d´aquest tipus de cuina. Pel que fa als fideus, podeu utilitzar els que més us agradin, tot i que el més normal és fer-ho amb fideus fins de blat.

Ingredients:

  • Mig bròquil
  • 1/4 o 1/2 col lombarda, depenent de la seva mida
  • 120 gr de bolets shiitake frescos
  • 2 dents d´all
  • un tros de gingebre
  • 250 gr de fideus udon
  • 250 ml de brou de verdures
  • dues cullerades soperes de mirin
  • dues cullerades de salsa de soja

 

Com fer la recepta de yakisoba amb verdures:

  1. Bullim els fideus i reservem.
  2. Saltegem all i gingebre, breument, hem d´evitar que es cremin
  3. Incorporem els bolets tallats a tires i els saltegem un parell de minuts.Els reservem.
  4. Moment de coure la col, prèviament remullada i tallada a juliana gruixuda. Aquest tipus de col necessita una cocció més prolongada que un saltejat ràpid, així que la taparem, baixarem el foc i ho deixarem coure deu minuts. Tot seguit pujarem el foc per donar-li un toc cruixent. La reservem.
  5. Escaldem el  brocoli durant dos minuts per saltejar-lo a continuació uns minuts més.
  6. Recuperem els bolets i la col, ho saltegem breument per barrejar-ho bé i ho reservem fins que tinguem la salsa apunt, ja que…
  7. …paral.lelament haurem posat a reduir en un bol els ingredients de la “yakisoba” casolana fins que adquireixin consistència de salsa.
  8. Incorporem els fideus i la salsa a la paella de les verdures, barregem bé i servim.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *