IMG_1281

Carxofes confitades amb verat

Bona combinació, extensible a altres peixos blaus com les sardines o el sorell, funcionarà igual de bé. L´únic inconvenient és la gran quantitat d´oli que necessites per fer la recepta, i que després és difícil reciclar-lo a no ser que tornis a fer la mateixa recepta o una de molt semblant.

Ingredients:

12 carxofes

3 verats

3 dents d´all

1/2 cullerada de pebre vermell picant

oli d´oliva suau

1 cullerada de vinagre de xerès.

 

Pelem i tallem les carxofes a quarts o per la meitat i les cobrim amb oli, a uns 80 graus, durant uns 45 minuts. Tot seguit, i fora del foc, posem els lloms de verat, desespinats, al mateix oli (hem retirat ja les carxofes), uns deus minuts. Ho amanim tot plegat amb una vinagreta de pebre vermell picant, oli de la cocció i vinagre de xerès. Podeu saltejar les carxofes, o senzillament escalfar-les, abans de servir-ho o pendreu-ho com un plat tebi, ja que el peix no queda calent.

IMG_1281

Deixa un comentari