cosbarb2

Costelles de porc amb salsa barbacoa

Segona versió de les costelles amb salsa barbacoa. El temps de cocció és el mateix, no així la manera, i la salsa és totalment diferent. Ni millor ni pitjor, diferent, potser més forta malgrat ser la versió “feta a casa”…però amb molts ingredients “no fets a casa”. En fi, molt bona, donaré les mides i les pautes per fer la salsa i que arriba per a fer el plat dues vegades.

Ingredients (6 persones):

2 clostellams de porc

pell de taronja ratllada

salsa barbacoa (500 gr de ketchup, 800 gr de ceba, 3 grans d´all, 2 tires de citronela, 40 gr de gingebre fresc, 350 ml de suc de taronja, 200 gr de sucre roig, 120 gr de mel, 120 gr de “melaza”, 100 ml de vinagre de xerès, 800 gr de tomàquet triturat, 45 gr de mostassa de dijon, 15 ml de salsa perrins, 30 ml d´oli de girasol)

Obviament, començarem preparant la salsa. Primer sofregirem la ceba en una paella o una cassola gran. Una vegada daurada hi afegirem l´all, el gingebre i la citronela i ho seguirem daurant una estoneta més.Quan estigui tot ben potxat i daurat hi tirem el sucre, la mel i la “melaza” deixant caramelitzar durant 3 minuts. Jo no tenia “melaza” (confesso que no sé què és) i vaig posar un total de 200 gr de mel. Després incorporem el suc de taronja i el vinagre i seguim coent-ho fins que bulli. Moment llavors d´afegir-hi la mostassa, la salsa worcester (perrins) i el ketchup. Remenem i hi tirem el tomàquet triturat, deixant-ho coure trenta minuts més.

Arribats a aquest punt el llibre diu que es rectifiqui de sal i pebre (no cal de cap de les maneres) i que es coli. Ho vaig triturar-ho i no ho vaig colar a suggerència dels convidats a dinar. Va ser una bona idea, la salsa va quedar espectacular, però sempre em quedarà el dubte de com hagués quedat passant-ho pel colador sense previ pas pel minipimer. Potser la propera vegada.

Arribats a aquest punt només ens quedava posar els costellams al forn embadurnats amb la salsa, part de la carn amunt, cobrint-ho amb paper d´alumini (excepte els 20  minuts finals, collita pròpia), deixant coure durant noranta minuts a 180 graus i ratllant pell de taronja a sobre en el moment de servir-ho.

Brutalíssim!!!

0 respostes a “Costelles de porc amb salsa barbacoa”

Deixa un comentari