Aquesta versió de les costelles amb salsa barbacoa crec que és la del Ferran Adrià i el seu magnífic llibre “la cuina de la familia”.Es molt senzilla i facil de fer, això sí, hi heu de dedicar una bona estona.
Ingredients:
- 2 costellams de porc
- un pot petit de ketchup,
- 4 ceba
- 3 grans d´all,
- 2 branques de citronela,
- 40 gr de gingebre fresc,
- 350 ml de suc de taronja,
- 200 gr de sucre roig,
- 120 gr de mel,
- 100 ml de vinagre de xerès
- , 800 gr de tomàquet triturat,
- 45 gr de mostassa de dijon,
- 15 ml de salsa perrins,
- oli d´oliva
- sal
- pebre
Com fer la recepta de les costelles amb salsa barbacoa:
- Obviament, començarem preparant la salsa. Primer sofregirem la ceba en una paella o una cassola gran durant un mínim de vint minuts.
- Una vegada daurada hi afegirem l´all, el gingebre i la citronela i ho seguirem daurant una estoneta més, cinc minuts ben bons. Quan estigui tot ben potxat i daurat mullem amb el suc de taronja i el vinagre. Quan hagi reduit, aproximadament cinc minuts més tard, hi tirem el sucrei la mel, deixant caramelitzar durant 3 minuts.
- Moment llavors d´afegir-hi la mostassa, la salsa worcester (perrins) i el ketchup. Remenem i hi tirem el tomàquet triturat, deixant-ho coure trenta minuts més.
- Colem la salsa, la tornem a la cassola/paella utilitzada i la fem reduir uns deu minuts, rectificant-la de sal i pebre.
- Arribats a aquest punt només ens queda posar els costellams al forn embadurnats amb la salsa, cobrint-ho amb paper d´alumini i deixant-ho coure durant noranta minuts a 180 graus.
- Emplatem i servim. Amb les mides que us hem donat teniu per a quatre persones i us sobrarà salsa per a una altra ocasió. Quan ho serviu podeu aprofitar per posar-hi una mica més de salsa, ben calenta.
- I aquí teniu un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:
Reblogged this on Celler-Adocse.