Costelles amb salsa barbacoa

Costelles amb salsa barbacoa

Aquesta versió de les costelles amb salsa barbacoa crec que és la del Ferran Adrià i el seu magnífic llibre “la cuina de la familia”.Es molt senzilla i facil de fer, això sí, hi heu de dedicar una bona estona.

Ingredients:

  • 2 costellams de porc
  • un pot petit de ketchup,
  • 4 ceba
  • 3 grans d´all,
  • 2 branques de citronela,
  • 40 gr de gingebre fresc,
  • 350 ml de suc de taronja,
  • 200 gr de sucre roig,
  • 120 gr de mel,
  • 100 ml de vinagre de xerès
  • , 800 gr de tomàquet triturat,
  • 45 gr de mostassa de dijon,
  • 15 ml de salsa perrins,
  • oli d´oliva
  • sal
  • pebre

Com fer la recepta de les costelles amb salsa barbacoa:

  1. Obviament, començarem preparant la salsa. Primer sofregirem la ceba en una paella o una cassola gran durant un mínim de vint minuts.
  2. Una vegada daurada hi afegirem l´all, el gingebre i la citronela i ho seguirem daurant una estoneta més, cinc minuts ben bons. Quan estigui tot ben potxat i daurat mullem amb el suc de taronja i el vinagre. Quan hagi reduit, aproximadament cinc minuts més tard, hi tirem el sucrei  la mel, deixant caramelitzar durant 3 minuts.
  3. Moment llavors d´afegir-hi la mostassa, la salsa worcester (perrins) i el ketchup. Remenem i hi tirem el tomàquet triturat, deixant-ho coure trenta minuts més.
  4. Colem la salsa, la tornem a la cassola/paella utilitzada i la fem reduir uns deu minuts, rectificant-la de sal i pebre.
  5. Arribats a aquest punt només ens queda posar els costellams al forn embadurnats amb la salsa, cobrint-ho amb paper d´alumini  i deixant-ho coure durant noranta minuts a 180 graus.
  6. Emplatem i servim. Amb les mides que us hem donat teniu per a quatre persones i us sobrarà salsa per a una altra ocasió. Quan ho serviu podeu aprofitar per posar-hi una mica més de salsa, ben calenta.
  7. I aquí teniu un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

0 comentaris a ;ldquo;Costelles amb salsa barbacoa;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *