Curry de peix

Fantàstica recepta, molt senzilla d´altra banda, un clàssic curry de l´India fet amb llet de coco. El peix…doncs més aviat de carn dura, l´original és amb “pez papagayo”, que aquí no en tenim.

Ingredients:

1 llobarro d´uns 800 gr aprox o quelcom semblant

Pasta: 20 gr de gingebre fresc, 5 dents d´all, 1 xili verd fresc

Salsa: 1/2 litre de llet de coco, 100 ml d´aigua, 5 gr de gingebre, 200 gr de ceba tendra, 1 xili verd, 400 gr de tomàquets, 5 gr de curcuma fresca, sal, pebre, 6 fulles de curry

Menta picada fresca

Per elaborar la pasta, es triturenen tots els seus ingredients amb el minipimer (o el que vulgueu, amb l´ajuda d´una mica d´aigua). Recordeu treure les llavors i les membranes del xili. Els alls i el gingebre, pelats. Ho reserveu.

Per preparar la salsa on courem el peix primer hem de saltejar la ceba, el gingebre i el xili al wok. Hi afegim la pasta que tenim preparada juntament amb la curcuma, ben picadeta, el tomàquet tallat a daus (sense llavors ni pell) i la llet de coco barrejada amb la mica d´aigua. Salpebrem i ho deixem coure uns deu minuts, posant-hi les fulles de curry cap a la meitat de la cocció. Passat aquest temps hi posem el peix, filetejat i sense espines, fins que estigui cuit, un mínim de cinc minuts segur, dependrà de la seva mida. Al final hi posem menta fresca picada i ho podem acompanyar amb arròs basmati blanc.

img_1987

 

Deixa un comentari