IMG_1518

Fideus de soba amb tonyina

Si parlem de fideus de soba, i de tonyina, us podeu imaginar fàcilment que estem parlant d´una recepta japonesa. Els fideus de soba són els del “yakisoba”, je je, fideus de blat sarraí, boooníssims, i amb tonyina fresca queden brutals!

Ingredients (4 px):

300 gr de fideus de soba

100 gr de gingebre fresc, i dent d´all

1 xili vermell, 2 cebes tendres

150 gr de pak-choi, 80 gr de bolets shiitake

3 cullerades de mirin

120 gr de pastanagues, 4 cullerades d´oli de sèsam

3/4 talls de tonyina (en daus)

2 cullerades de salsa de peix

50 ml de salsa de soja clara, 50 ml d´aigua

1 culleradeta de midó de blat

 

Primer courem els fideus, reservant-los a continuació. Tallarem i picarem petit el ginger, l´all i el xili. La ceba, a rodelles. El pak-choi i la pastanaga a tires, els bolets es retiren els talls i bé podeu deixar-los sencers o tallar-los a tires. I ho comencem a saltejar tot, acabant tirant-hi el mirin. La tonyina podeu fer-la apart, els filets sencers, i després tallar-los a daus…o tallar-ho a daus primer i saltejar-ho molt breument. Barregem els líquids i quan bullin hi tirem el midó dissolt en aigua, i ja tindrem la salsa. Per cert, jo ho vaig saltejar tot, verdures i tonyina, amb l´oli de sèsam…de vici!

 

IMG_1518

 

Deixa un comentari