papardelle6

Papardelle de carbassa al funghi porcini

Adoro els papardelle! Sempre han exercit una fascinació en mi que em va portar a demanar expressament a la Michela com es feien…i més fàcil no podia ser. Fer-los de carbassa o d´allò que se us passi pel cap és el de menys, la salsa sí que en aquest cas estava pensada ja que per alguna extranya raó associo tot sovint la salsa de ceps amb aquest tipus de pasta…

Ingredients (4 px aprox):

60 grams de carbassa

250 gr de farina 00 (de doble força)

2 ous

crema de llet

ceps secs

Poseu a hidratar els ceps (si els teniu frescos millor que millor, clar) i mentrestant amasseu la farina i els ous amb la carbassa feta al forn. La deixeu reposar mitja hora a la nevera i després la comenceu a passar per la maquina fins a tenir unes tires amples com si anessiu a fer lassagna…uns 30/40 cm de llarg x uns 8-10 ample aprox…a ull, vaja…doblegeu fins a dues o tres vegades i uns quedaran unes tires marcades pel simple fet d´haver-les doblegat (de dalt a baix) i llavors amb un ganivet o amb un estri d´aquells de tallar pizza (que de fet és l´ideal per a tallar la pasta, els raviolis sobretot, etc) aneu tallant resseguint les marques i us quedaran unes tires llargues i amples, vaja, uns magnífics papardelle!

Després, mentre poseu a bullir l´aigua, saltegeu els ceps ja remullats i hi afegiu la crema de llet. Quan l´aigua bulli hi tireu els papardelle i en uns 4 minuts aprox ja estaran fets, més o menys al mateix temps que la salsa (deixeu que la crema de llet es coigui una mica i llestos, ja ho veureu per la textura que agafa).

Molt super bons, dels millors plats que m´han quedat d´aquesta secció de pasta a casa. repetirem segur!

0 respostes a “Papardelle de carbassa al funghi porcini”

Deixa un comentari