Risotto de llimona i albergínia

Una petita delicatessen, gust super especial, bo de veritat, fantàstic risotto vegetarià que pot ser vegà si prescindiu de la mantega i el parmesà…

Ingredients:

300 gr d´arròs carnaroli

2 albergínies, 1 ceba

2 dents d´all, 20 gr de mantega

120 ml de vi blanc, 1 litre de brou de verdures

2 cullerades de suc de llimona, la pell ratllada d´una d´elles

50 gr de parmesà, unes quantes fulles d´alfàbrega

pebre negre

 

Començarem sofregint la ceba mentre posem una de les dues albergínies al forn, tallada per la meitat. L´altra la tallarem a daus, la fregirem i la reservarem. Quan la ceba estigui ben dauradeta hi afegirem l´arròs, l´anacararem i el mullarem amb el brou de verdures. Quan l´arròs estigui cuit afegirem, fora del foc, la ratlladura de pell de llimona, l´albergínia feta al forn ben picada, el suc de llimona, la manetga i la major part del parmesà. Remenem bé, i ho servim amb els daus d´albergínia per sobre (si ho voleu fer maco, sinó els podeu barrejar quan hi poseu tots els altres ingredients), la resta del parmesà i fulles d´alfàbrega picada.

Deixa un comentari