soparap

Sopa de rap

Un clàssic de la cuina catalana en general, de les sopes concretament i de les sopes de peix específicament. Crec que aquesta és la recepta més comuna i us asseguro que és 100% fiable!

Ingredients (6 px):

Mig cap de rap (si voleu també el podeu posar sencer, més gustós)

1 ceba

1 porro

4 tomàquets madurs

3 grans d´all

20 gr d´ametlles torrades

2 llesques de pa (si la voleu més espessa poseu-ne més)

1 branca de farigola

1 fulla de llorer

una mica de fonoll sec

uns brins de safrà

trossos de rap (de les barbes o bé un parell o tres de talls a daus)

Començarem preparant el brou amb el cap del rap i les herbes aromàtiques amb uns dos litres i mig d´aigua. A partir de l´ebullició ha d´estar-s´hi una mitja horeta.

Mentrestant preparem en una altra olla el sofregit, primer amb la ceba i després amb el porro. Quan estigui tot ben ros hi afegim el tomàquet (sense pell ni llavors), i ho deixem concentrar durant uns vint minuts. Arribats a aquest punt ja tindrem fet el brou, així que mullem el sofregit i també hi posem el pa. Ho deixem bullir uns vint minuts i ho passem per la batedora. Fem una picada amb els alls, les ametlles i el safrà i ho afegim al brou/sopa juntament amb els talls de rap, rectifiquem de sal i pebre i en un màxim de cinc minuts tindrem llesta una super super sopa!!!

soparap

0 respostes a “Sopa de rap”

Deixa un comentari