Un clàssic de la cuina catalana, el rap. I de les sopes concretament i de les sopa de peix específicament. Crec que aquesta és la recepta de sopa de rap més comuna i us asseguro que és 100% fiable!
Ingredients (6 px):
Mig cap de rap (si voleu també el podeu posar sencer, més gustós)
1 ceba
1 porro
4 tomàquets madurs
3 grans d´all
20 gr d´ametlles torrades
2 llesques de pa (si la voleu més espessa poseu-ne més)
1 branca de farigola
1 fulla de llorer
una mica de fonoll sec
uns brins de safrà
trossos de rap (de les barbes o bé un parell o tres de talls a daus)
Pas a pas com fer la sopa de rap
Començarem preparant el brou amb el cap del rap i les herbes aromàtiques amb uns dos litres i mig d´aigua. A partir de l´ebullició ha d´estar-s´hi una mitja horeta.
Mentrestant preparem en una altra olla el sofregit, primer amb la ceba i després amb el porro. Quan estigui tot ben ros hi afegim el tomàquet (sense pell ni llavors), i ho deixem concentrar durant uns vint minuts. Arribats a aquest punt ja tindrem fet el brou, així que mullem el sofregit i també hi posem el pa. Ho deixem bullir uns vint minuts i ho passem per la batedora. Fem una picada amb els alls, les ametlles i el safrà i ho afegim al brou/sopa juntament amb els talls de rap, rectifiquem de sal i pebre i en un màxim de cinc minuts tindrem llesta una super super sopa!!!
Reblogged this on Celler-Adocse.