Recepta cosina germana d´una que va triomfar molt al seu moment i que he fet he repetit vàries vegades. La novetat en aquest cas és el curry, les llavors, la ceba i les ametlles.
Ingredients:
4 albergínies, 1/2 magrana, 1 iogur grec, 30 gr d´ametlles, 1 ceba
2 cullerades de curry en pols, 1/2 culleradeta de curcuma, 1/2 cullerada de llavors de cilantre i mitja de comí, 1 llima, oli de coco (o el que tingueu)
Ottolenghi presenta en aquest cas les albergínies tallades a rondanxes gruixudes i les enforna salpebrades i amb un raig d´oli. Jo vaig optar pel mètode clàssic i em vaig limitar a tallar-les per la meitat (verticalment). Se´ls hi fan unes marques a la polpa i es posen al forn durant uns 40 minuts a 180/200 graus.
Per fer la salsa barregem el iogur amb el curry, la curcuma, el suc de la llima, sal i pebre. Ho reservem a la nevera. Mentrestant soregim la ceba, tallada a juliana, i quan quasibé estigui a punt hi afegim les ametlles i una culleradeta de curry.
Ho servim amb la ceba per sobre de les albergínies, el iogur i la magrana, i per sobre les llavors de comí i cilantre passades pel morter i una mica de ratlladura de pell de llima.