Una super recepta, molt i molt bona, senzilla com quasi totes les que he fet i que queda resultona a més no poder. Pot ser un primer plat posant-hi mitja per cap o també servir-ho com a segon posant-hi com a mínim dues meitats per persona, i fer-ne de més per si es vol repetir!
Ingredients:
1/2 albergínia per cap 1 cullerada sopera de farina
100 gr. de xampinyons 1/4 de litre de llet freda
1 ceba oli, mantega
50 grams de formatge ratllat el suc d´una llimona
un rovell sal
Tallar les albergínies pel mig, horitzontalment. Treure amb compte la carn del mig i picar-la ben petita. Salar- ho tot. Deixar que treguin una mica la seva aigua i preparar els xampinyons, rentant-los bé i tallant-los petits. Coure´ls en una paella amb mantega, unes gotes de llimona i sal.
Mentrestant haureu posat les albergínies al forn a foc mitjà amb una mica d´oli i sofregireu la ceba, afegint-hi l´albergínia picada al cap d´una mica i, quan estigui força feta, o feta del tot,poseu-hi els xampis, que ja estaran fets. Arribats a aquest punt a la recepta diu que facis la beixamel a dins d´aquesta barreja (vaja, que hi posis la farina i desprès la llet i ho deixis coure), però jo ho vaig reservar i vaig fer apart la beixamel, afegint-hi la barreja de la ceba, l´algerginia i els xampis desprès. A aquesta barreja li hem posat també el rovell d´ou dissolt en el suc de llimona.
Amb aquesta barreja final (beixamel més tota la resta) es farceixen les albergínies que teníem fent-se al forn (uns 30 minuts, vigilant que no es cremin), cobrint-les amb formatge ratllat i posant-les de nou al forn, aquesta vegada per gratinar-les. Quan el formatge està fos i comença a enrossir-se tot, a quedar ben gratinat, es treuen del forn.
Un triomf assegurat!
Reblogged this on Celler-Adocse.