Fantástica amanida de mango amb arrossos i coco, força estacional, però mai està de més tenir-la en ment per a altres èpoques de l´any. Super fàcil i ràpida de fer.
Ingredients:
- 100 gr d´arròs basmati,
- 150 gr d´arròs vermell
- 2 cebes tendres
- unes quantes fulles d´alfàbrega i unes quantes de cilantre
- 1 pebrot vermell
- la pell ratllada i el suc d´una llimona
- 1 mango gran o dos de petits
- 60 gr de cacahuets salats i 50 de coco en escates o ratllat
- 25 gr de xalotes fregides cruixents o de ceba
Com fer la recepta de l´amanida de mango amb arrossos i coco:
- Començarem preparant els arrossos, per separat. El vermell, amb força aigua i durant una mitja hora llarga. El de basmati, tapat, en una proporció d´una part d´arròs per dues d´aigua i amb quatre vaines de cardamom.
- Quan estiguin els estirem en dues safates diferents després d´haver-los refredat amb aigua.
- Piquem l´alfàfrega i la posem en un bol amb la resta d´ingredients tallats i picats com el mango i el pebrot. Afegim els arrossos i ho remenem bé.
- Sofregim les escalunyes, deixant-les ben cruixents, i un cop fredes les afegim als arrossos.
- Incorporem el coco ratllat. Remenem.
- Acabem afegint-hi la pell de llimona ratllada i la vinagreta feta amb suc de llimona, oli i sal.
- Finalment ho servim amb els cacahuets
- Amb aquesta recepta us recomano un vi rosat molt especial. Es d´Argentina i el fan els amics de Michelini i Mufatto amb la peculiaritat que l´elaboren amb cabernet franc. Jo, particularment, és el primer rosat que tasto elaborat amb aquesta varietat.
- I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un vídeo de la recepta: