Amanida de pasta

Amanida de pasta

D´amanides de pasta n´hi ha tantes com llocs al món on se´n menja…per tant, és necessària una més? Doncs en aquest cas diria que sí, a mi em va agradar força, tot i que vaig variar els ingredients al meu gust (els posaré entre parèntesi després dels “originals”). Una petita peculiaritat és que en aquest cas s´utilitza una fantàstica pasta anomenada “strozzapreti”.

Ingredients:

3 carbassons mitjans, 2 cullerades de tàperes

100 gr d´edamame, mongetes de soja (favetes, pèsols…)

50 gr de fulles d´alfàbrega, 15 de fulles de julivert

200 gr de mozzarella de bufala, unes quantes olives negres (opcional)

1 cullerada de vinagre de vi negre, 75 ml d´oli d´oliva extra verge

oli de girasol per fregir el carbassó

sal i pebre negre, la pell ratllada d´una llimona

 

Posem a escalfar l´aigua per bullir la pasta. Tallem els carbassons a làmines i després per la meitat. Quan estiguin les amanim amb sal i pebre i el vinagre. Escaldem les mongetes, les favetes o el que haguem decidit posar-hi, però que sigui quelcom semblant a això. Triturem en un bol la meitat de l´alfàbrega, el julivert i l´oli. Quan tinguem la pasta cuita la refredem i la barregem amb els carbassons, les mongetes, el “fals” pesto, les olives (si en voleu posar) i la mozzarella de bufala, que haurem esparracat. Per sobre, rectifiquem de sal i pebre i ratllem la pell de la llimona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *