Aquesta és una fantàstica amanida on, com totes les que tenen el tomàquet com a base, és imprescindible que la matèria prima sigui molt bona. Vaja, totalment estacional, d´estiu. Els “krispolls” es troben a qualsevol supermercat, però la recepta original és amb quelcom semblant, grec, que rep el nom de “dakos”. Ottolenghi mateix, però, diu que l´alternativa perfecta són els “krispolls” integrals.
Ingredients:
mig kilo de tomàquet tipus “cor de bou” o similar, 1 ceba vermella
1 cullerada de vinagre negre, 3 d´oli d´oliva extra verge, sal i pebre
150 gr de “krispolls” integrals o “dakos” grecs, 70 gr de formatge feta
1/2 culleradeta de pebre de Jamaica, 40 gr d´olives negres o Kalamata
30 gr de tàperes, un manat petit de julivert
Aquí sí que no hi ha cap secret. Com a molt marineu la ceba una mitja hora, tallada a juliana, amb el vinagre. Talleu els tomàquets, piqueu les fulles de julivert, partiu els “krispolls”, esmicoleu el formatge, ho barregeu bé i ho serviu. Boooníssim!