Molt bona recepta, amb molts ingredients com és habitual en l´Ottolenghi, vegana i refrescant.
Ingredients:
200 gr d´arròs de sushi o si ho preferiu d´arròs integral
200 gr de flors de bròquil, 150 gr de bolets buna-shimeji (es troben en botigues d´alimentació orientals)
1 pastanaga, 50 gr de tirabecs, uns quants cogombrets, unes quantes fulles de cilantre
2 cullerades de brou dashi, 2 de salsa de soja, 2 de mirin, 30 gr de pasta de miso (en principi, vermell, però el que trobeu…)
amanimenta de sèsam negre: 40 gr de cacahuets torrats, 15 gr de llavors de sèsam, 1 cullerada de vinagre d´arròs, 1 cullerada de xarop d´arce (o quelcom similar), 1/2 culleradeta de xili en escames, 1 cullerada d´oli de cacahuet o sèsam
Jo vaig utilitzar arròs integral, així que primer de tot vaig coure l´arròs. Darrerament sempre hi poso baines de cardamom, li donen un gustillo molt subtil. Mentrestant prteparem l´amanimenta de sèsam barrejant tots els ingredients i reservarnt-los. Pel brou dashi si no en teniu en pols podeu fer-ne bullint alga kombu amb una mica de tonyina seca, o sense tonyina si ho preferiu, ja que així serà vegà el plat. El tema és que heu de fer bullir el dashi amb la salsa de soja, el mirin i la pasta de miso, i en aquesta mena de brou coure les verdures per torns, deixant-les al dente. Els bolets, també. Reduiu el brou que us quedi i finalment barregeu l´arròs amb les verdures, l´amanimenta de sèsam i la reducció del brou on heu fet les verdures.